Mozaik Showbizz

DRASTIČNI ZAOKRET

'Evo što sam najprije izbacila iz špajze!': bivša filmska zvijezda, danas uspješna poduzetnica i mama, nakon poroda skinula 36 kilograma, a ovoga se drži kao 'svetog pisma'

DRASTIČNI ZAOKRET

Nekadašnja neprikosnovena zvijezda "filmova za odrasle", Jenna Jameson, posljednjih se godina prometnula u vrsnu poduzetnicu koja je itekako znala iskoristiti benefite industrije koja ju je proslavila, suprugu i majku, ali i promotoricu prehrane prema "keto" principu, zahvaljujući kojemu je nakon obje trudnoće vrlo uspješno vratila vitku figuru.

S prvim proljetnim danima, kad smo svi svjesni brzine kojom će doletjeti ljetni mjeseci, odjeća se stanjiti i skratiti, a mi ćemo, pod nelaskavim svjetlima garderoba, tražiti novi hit bikini, većina počinje psihološki biti spremna za restrikcije koje valja uvesti.

Keto dijeta je, kao što je poznato, usredotočena na to da unos ugljikohidrata iznosi manje od 10 posto dnevnog unosa kalorija, da masnoće čine 70 posto dnevnog unosa kalorija, a ostatak bi trebao doći iz proteina.

Nemasno meso poput piletine, riba, jaja, zdrave masnoće (maslinovo ulje, avokado, maslac), lisnato povrće i općenito povrće bez škroba u sebi ključne su namirnice u ovoj dijeti, koja vas drži dalje od ugljikohidrata i prerađenih šećera.

Nakupljeni višak ovim sistemom prehrane skidaju i brojne druge zvijezde, jedne od poznatijih promotorica su Megan Fox, Gwyneth Paltrow i Jenifer Lopez, a Jenna Jameson je u svojoj posljednjoj objavi na Instagramu ispričala kako je, prije 11 mjeseci, krenula u reorganizaciju svoje prehrane te uspjela skinuti impresivnih 36 kilograma.

"Najprije sam se zavukla u ostavu i iz nje bacila svu prerađenu i pakiranu hranu. Jednako sam učinila i s hladnjakom, dakako. Počela sam na svim proizvodima čitati deklaracije.

Šokirali biste se činjenicom koliko se u proizvodima skriva kukuruznog sirupa, krumpirovog škroba, mnoštva šećera.

Uputila sam se u trgovinu sa zdravom hranom, kupila morsku ribu i brdo najrazličitijih salata i zelenja. To je bio prvi dan. I samo sam nastavila.

U frižideru uvijek morate imati povrća, svježih jaja, krtog mesa, ribe, da ne posežete za glupostima kad vas uhvati glad.

Većinom pijem samo vodu, ponekad sodu ili gaziranu mineralnu. Kuham svaki dan i izbjegavam jesti vani. 

Mnoge velike tvrtke na tržištu nude hranu s oznakom KETO, to izbjegavam. Sama biram svaku pojedinu namirnicu i kombiniram. Najsretnija sam kad znam da sam nabavila organski domaći proizvod.

Na ovom putu je jako važna podrška obitelji, a moj suprug Lior Bitton moj je najveći navijač" - ustvrdila je Jenna Jameson, kombinirajući fotografije na kojima se snimila prije 11 mjeseci i prije par dana.

 

Istaknula je kako je mrzila sve svoje fotografije iz "debele faze", ali je, čim je počela postizati rezultate, shvatila da upravo one imaju terapijski učinak na nju i da joj najsnažnije od svega svjedoče postignućima.

Liječnici ipak upozoravaju kako drastično smanjen unos ugljikohidrata, kojeg prati povećan unos masnoća, dovodi do smanjenog unosa mikronutrijenata i prehrambenih vlakana, zbog čega može doći do deficita vitamina i minerala, zatvora i srčanih tegoba.

Protivnici ovog režima prehrane tvrde da, potraje li dugo, može izazvati ozbiljne poremećaje u organizmu, stoga oprezno.

Naslovnica Showbizz