Mozaik Showbizz

Novi 'show'

Ova je ljepotica osvojila najvećeg 'geeka' u grupi, ali i publiku: gledatelji su njome oduševljeni, ali ne zbog zanosnog izgleda, već zbog nečeg sasvim drugog...

Novi 'show'

Reality showovi zaživjeli su hrvatskim televizijskim programima kao nikada prije. Među onima udarnima, čak se dvije televizijske kuće dobacuju emisijama, dobro poznatima, ali i dosad neviđenima.

Ljubav se pronalazila na selu, gledali smo dvadesetke ljudi koji u istome dnevnome boravku pod paskom Velikog Brata po cijele dane ne bi radili baš ništa, makeoveri su već prožvakani, a estetske operacije pred kamerama vjerojatno danas gledate s istom ravnodušnošću kao prijenos sjednice Sabora. 

No ako ste mislili da ste vidjeli svaki postojeći koncept aktualnih realityja u svijetu, i to u domaćoj varijanti - prevarili ste se. Gledatelje je sinoć naprosto zabezeknuo show "Ljepotice i genijalci".

Suludo bi bilo uopće početi razglabati o tome za koga je od dvije predstavljene ekipe premisa više ponižavajuća - ljepotice ili "njihove" genijalce. Jer u konceptu (preuzetom, "Beauty and the Geek") novog showa NoveTV sudjeluje 11 žena i 11 muškaraca koji su "nespojivi", stoji u najavi emisije.

Zašto nespojivi? Pa, žene su lijepe i atraktivne, a muškarci su, hm, pametni? No sasvim neiskusni kada su u pitanju veze i uopće sudjelovanje u socijalnim interakcijama s drugim ljudima, posebno ženama, posebno "ne-geekovima". Iako jedan od kandidata djevojku ima, štoviše, pohvalio se njenom kozmetičkom torbicom koju je ponio da ju koristi za vrijeme sudjelovanja u showu.

Što je onda cilj uparivanja lijepih žena i pametnih muškaraca ako ne ljubav? Djevojke bi trebale dečke naučiti kako funkcionirati u društvu, a oni njih neke od osnova biologije, kemije i fizike. U sljedećoj epizodi "učit" će tako gdje se nalaze organi u ljudskome tijelu.

A dojmovi nakon prve epizode još se uvijek nisu slegli, ako je suditi prema komentarima s društvenih mreža. Brojni su zaključili da će nakon ljubavnih previranja na selu "Ljepotice i genijalci" ponuditi sasvim dovoljnu količinu urbanog treša uvijek željnoj publici.

Uz fatalnu Enu Friedrich, kandidatkinja koja je zaradila najviše pažnje na mreži svakako je Nicol Brekalo, i to ne samo radi vlastitog zanosnog izgleda, već i zbog - empatije. Koju je pak pokazala prema možda najštreberskije nastrojenom muškom kandidatu, komunikativnom Ronaldu.

'Prate me predrasude da sam laka cura...': Primoštenka Ena, povjesničarka i Playboyjeva zečica, zvijezda je u Indiji, ali i u novom hrvatskom showu

"Ronald Sataić je Star wars fan, a uz to strojovođa po struci koji uči za 3D grafičkog dizajnera. Sebe opisuje kao druželjubivu, zabavnu, kreativnu, optimističnu i inteligentnu osobu. Hobiji su mu sudjelovanje u Hrvatskoj udruzi ljubitelja Zvjezdanih staza „USS Croatia“, odlasci na SF konvencije i cosplaying, igranje videoigara, crtanje, biljar i vožnja biciklom. Svojim najvećim postignućem u životu smatra organizaciju i vođenje kvizova Star Trek tematike na SF konvencijama te predavanja o svemirskim brodovima", stoji u opisu kandidata na stranici Nove TV.

No nakon što se Sataić predstavio grupi djevojaka poslaganih na kauču, nijedna nije bila spremna poći za njim i postati njegov par tijekom boravka u reality kući. Bilo je neugodno, mučno gledati, jednog genijalca kako čeka u predvorju i grupu djevojaka koje se pokušavaju dogovoriti "koja će"... 

I tada nastupa Nicol i osvaja srce ne samo plahog, ali pričljivog Ronalda, već i publike. Empatija koju je pokazala dojmila se ekipe na društvenim mrežama, već ju proglašavaju omiljenom kandidatkinjom. A kako će se njen odnos s Ronaldom dalje razvijati, saznat će svi oni željni dnevne doze realityja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

o.t. genasis - bae

A post shared by Nix,nicis,f. (@nicolbrekalo) on

Naslovnica Showbizz