Mozaik Showbizz

STOP MRŽNJI

'Idi prosvjeduj u Srbiju, tamo ti je dom!': što mislite koliko je trebalo da Jelena Veljača, organizatorica prosvjeda #spasime, dobije ovakvu poruku?

STOP MRŽNJI

Čini se kako nisu svi oduševljeni inicijativom spisateljice i producentice Jelene Veljače zahvaljujući kojoj je u subotu u Zagrebu održan prosvjed #spasime protiv nasilja u obitelji, ali i svih drugih oblika nasilja.

- Kaj tebe briga kaj se u Hrvatskoj događa? Idi prosvjeduj u Srbiju, tamo ti je dom - stoji u poruci koja joj je stigla u inbox, a koju je Veljača potom i objavila na svom Instgram storyju.

Uz poruku je nadopisala "ovo nije moja Hrvatska" te "stop hating", u prijevodu "stop mržnji".

Neimenovana osoba koja je na ovaj način izrazila svoje nezadovoljstvo i koja joj je poručila da ide "prosvjedovati u Srbiju" time je vjerojatno aludirala na Veljačin rad na seriji "Pogrešan čovjek" koja se snima u Beogradu, a prikazuje se na hrvatskom RTL-u i srpskoj Prvoj TV.

Na subotnjem prosvjedu okupilo se oko šest tisuća ljudi, a među njima i poznata lica poput Nine Badrić, Elle Dvornik, Ljupke Gojić Mikić, Massima, Damira Urbana...

Nakon prosvjeda, Jelena je gostovala u emisiji N1 televizije "Točka na tjedan".

 U Hrvatskoj sve često brzo nestane, prosvjedi se rasplinu, mi ćemo nastojati da u našem slučaju to ne bude tako, inzistirat ćemo na onome što smo složili kao naše zahtjeve.

Zaista o tome želim razgovarati, sutra idemo na sastanak u Vladu. Ono što je gospodin Plenković izjavio zvuči fantastično i svojim pojavljivanjem nam je dao neki legitimitet. S druge strane, to mogu biti PR bodovi, na to nećemo pristati. Želimo ozbiljan razgovor - naglasila je.

 

Naslovnica Showbizz