Mozaik Showbizz

GALANTAN I NASMIJAN

C.C. iz Santa Barbare je bio oduševljen Splitom i šokiran našim poslijeratnim plaćama: 'Za honorar možete kupiti Levi's 501 i to je to? Pa kako živite?', pitao je zabezeknuto

GALANTAN I NASMIJAN

Američki glumac Jed Allan, čija je smrt u 85. godini rastužila brojne poklonike serije "Santa Barbara", među kojima je i Hrvata bilo u popriličnom broju, bio je oduševljen i zatečen Splitom kad ga je posjetio koncem 90-ih, u društvu supruge Toby Brown, u vrijeme kad ni "t" od turizma nije ni približno ovako bučno kao danas kucalo na gradska vrata.

Preminula televizijska legenda: slavnog glumca svi smo gledali u jednoj od najpoznatijih sapunica  90-ih godina

Kako nam je priznao u susretu, a "Slobodna Dalmacija" je pratila njegov trodnevni boravak u gradu, izlete na Radmanove mlinice, điravanje brodom, nije očekivao previše, a dočekao ga je "raj na zemlji".

"Split je predivan, božanstven. Nestvarno lijep, ugodan, ljudi su presrdačni. Svi me prepoznaju!" - smijao se u nevjerici sjedokosi Jed Allen, priznajući kako mu se rijetko gdje, kao kod nas, činilo da "baš svi znaju tko je on".

"Obraćaju mi se svi sa C.C." - prepričavao nam je glumac tipičnog širokog "američkog osmijeha", vrlo srdačan i pristupačan, izuzetno pažljiv prema svima, posebno prema obožavanoj supruzi.

Bračni par se nažno dojmio i Omiš, a posebno Radmanove mlinice, gdje je za njih organiziran izlet i banket, na kojem se pokojna zvijezda nepovratno zaljubila u pršut.

Tako dojmljen svim ljepotama našeg kraja nije mogao vjerovati kakva su prosječna primanja građana postratnog Splita. Osobno sam bila u to vrijeme posebno nisko na platnoj listi, jer sam bila tek honorarac početnik u novinama, plaćena minimalno.

Sjećam se da sam mu ispričala kako ne mogu ni blizu pomisliti na odvajanje od roditelja i samostalni život jer evo, kad sam prošlog mjeseca od honorara kupila Levisice 501 (tih godina ultimativni model),  jedva mi ostaje za kavu do kraja mjeseca.

"Kako je to moguće? Pa kako onda živite?" - iščuđavao se dobroćudni C.C. i njegova (rastom) malešna supruga uz fete pršuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ted dad and mom 😋🎄#80s #santabarbara #tvseries #californiaclan #toddmckee #jedallan #judithmcconnell

A post shared by Santa Barbara Fans (@santa_barbara_fans) on

"Pa tako, zajedno!" - odgovorila sam mu, a on je odmahivao glavom u nevjerici, tumačeći kako to nikad ne bi povezao sa srčanošću i galancijom svojih domaćina.

Jedova voljena supruga tragično je preminula 2001. godine, a glumac je s njom dobio trojicu sinova.

Vijest o njegovoj smrti u 85. godini objavio je upravo jedan od njih, Rick Brown, kazavši da je otišao mirno i u krugu svojih voljenih. 

Naslovnica Showbizz