Mozaik Showbizz

Prva prognoza

Počelo je klađenje uoči Eurosonga: šok na vrhu liste, a i na dnu je 'veselo'; pogledajte gdje je završio Splićanin

Prva prognoza

Za otprilike točno dva mjeseca, plus nekoliko dana, gledat ćemo trodnevni glazbeni spektakl poznatiji kao Eurosong. Ovogodišnji će se program, 64. po redu, održati u Tel Avivu, budući da je prošle godine pobjedu odnijela ekstravagantna Izraelka Netta i na taj način pozornicu preselila u svoju domovinu.

Uzbuđenje je veliko - odnedavno su, naime, poznate konačno sve skladbe koje ćemo ove godine u polufinalnim večerima slušati, a koja od njih će se probiti do finalne, znat ćemo nakon što se svi natjecatelji izredaju.

Dakako, krenulo je i klađenje. Zaljubljenici u ovaj show program šarenila i plesnih ritmova već naveliko razglabaju o tome tko bi mogao ponijeti ovogodišnju krunu, a sudeći prema trenutnom stanju, hrvatskom predstavniku ne piše se najsjajniji plasman.

Roko uputio apel nakon pobjede na Dori: Nadam se da će mi progledati kroz prste...​

Splićanin Roko Blažević i njegov tim, uključujući mentora Jacquesa Houdeka, plasmanom su na Eurosong bili više nego zadovoljni. Mladome Roku ostvario se san, a Jacques jednostavno nije pronašao dovoljno riječi hvale koje bi opisale njegova učenika...

No na kladionicama pjesma "The Dream" nije najbolje prošla. Trenutačan poredak stavlja Roka na samo dno ljestvice sa samo 1% šanse za pobjedom.

Rokovo 35. mjesto "prešišali" su brojni, a favorit je trenutno Nizozemac Duncan Laurence koji, baš poput Splićanina, izvodi snenu baladu. Na drugom mjestu je favorit mnogih, Rusija, a vrlo visoko popeo se i ovogodišnji talijanski predstavnih, "kontroverzni" Mahmood s pjesmom "Soldi".

Baš kao Roko, i susjedne države pozicionirale su se, zasad, na samome dnu. Srbija zauzima 37. mjesto, a četiri mjesta iza nalazi se i Crna Gora.

Splićanina na anketama prešišao najkontroverzniji ovogodišnji natjecatelj: francuskom predstavniku na Eurosongu prijetili su smrću, ali trenutno je njegova pjesma vodeća

Naslovnica Showbizz