Mozaik Showbizz

Odbila ultimatum

Favoritkinja na ovogodišnjem Eurosongu odustala od natjecanja: razlozi su politički, a time je povećala šanse glavnoj 'protivnici'

Odbila ultimatum

Ukrajinska državna televizija objavila je da Ukrajina neće sudjelovati na ovogodišnjoj Euroviziji nakon što je pobjednica odbila zahtjev da ne nastupa u Rusiji. 

Televizija je od pobjednice državnog natjecanja Hanne Korsun, poznatije pod umjetničkim imenom Maruv, tražila da potpiše ugovor da neće nastupati u susjednoj Rusiji. Ona je to odbila. 

Sudjelovanje je odbilo još troje natjecatelja koji su završili iza nje - Freedom Jazz Girls Band, Kazka Band i Brunettes Shoot Blondes. Eurovizija se održava u svibnju u Izraelu, zemlji iz koje dolazi prošlogodišnja pobjednica. 

"Bila bi nam čast predstavljati Ukrajinu", napisala je Kazka na svom Instagram profilu. "No ne želimo pobijediti pod svaku cijenu. Naša misija je ujediniti ljude u glazbi, a ne unositi razdor". 

BBC piše kako je ukrajinska pjesma bila jedna od favorita za pobjedu ove godine, te da bi njezin izostanak mogao pobjedu donijeti samoj Rusiji čija pjesma također dobro stoji u prognozama. 

Odnos Rusije i Ukrajine pogoršan je zbog sukoba u istočnoj Ukrajini u kojima je dosad prema procjenama Ujedinjenih naroda poginulo 13 tisuća ljudi. 

Naslovnica Showbizz