Mozaik Showbizz

'KAKO TO, KAKO TO?'

Vojko V rasturio na Porinima: nominiran je za album godine, pjesmu godine, najbolji klupski album i puno više od toga, pogledajte kojim sve imenima konkurira

'KAKO TO, KAKO TO?'

Vojko V je, kratko i jasno, rasturio na nominacijama za ovogodišnju diskografsku nagradu Porin.

Splitski glazbenik koji je nedvojbeno obilježio proteklu godinu, gromkije i jasnije nego bilo tko drugi, zasluženo predvodi listu nominacija, među kojima su i dvije super prestižne, ona za za album godine, te za pjesmu godine za "Ne može".

Vojkov album Vojko V nominiran je i za najbolji album klupske glazbe, likovno oblikovanje, pjevač pravog imena Andrija Vujević nominiran je i za mušku vokalnu izvedbu, a pjesma "Ne može" konkurira za statuu za najbolji videospot. 

Za album godine Vojku konkuriraju Mile Kekin ("Kuća bez krova"), Goran Bare i Majke ("Nuspojave"), Detour (TourDetour), te Parni Valjak ("Vrijeme"). 

U kategoriji pjesma godine nominirani su i Petar Grašo za pjesmu "Ako te pitaju", Detour za "Bez tebe", Massimo i Vatra "Nama se nikud ne žuri", te Nina Badrić za "Rekao si". 

Massimo također može biti prezadovoljan sa šest nominacija. Uz onu za pjesmu godine, nominiran je za Najbolji album pop glazbe, za Najbolju vokalnu suradnju s grupom Vatra, a producent Nikša Bratoš nominiran je u kategoriji Najbolje produkcije za pjesmu "Lice varalice" te još jednom u konkurenciji Najbolje snimke s Domagojom Perišićem.

Album "Sada" također je nominiran u kategoriji Najboljeg likovnog oblikovanja, a autori su Walter Sirotić, Dinko Tolić i Massimo.

Za mušku vokalnu izvedbu, pored Vojka V, nominirani su Marko Tolja i Petar Grašo, dok su za najbolju žensku izvedbu nominirane Antonela Doko, Josipa Lisac i Nina Badrić. 

U kategoriji novi izvođač nominacije su zaradili Kensington Lima, Lana Janjanin i Ogenj.

Za kipić za najbolji album zabavne glazbe borit će se Goran Karan ("Glas s juga"), Marko Škugor ("Samo s tobom sam upoznao ljubav") te Indira Forza ("Valkira").

Za najbolji album klupske glazbe, osim Vojka V, nominirani su "Put u plus" Ede Maajke i "Srce" od Mangroovea. 

U kategoriji najbolji album rock glazbe nominirani su Mile Kekin - "Kuća bez krova", Goran Bare i Majke - "Nuspojave", te "Vrijeme" i Parni Valjak.

U kategoriji najbolji album alternativne glazbe nominacije su dobili Livio Morosin za album "Hereza", Boris Štok - "Ispod kože", te Mary May - "Things YOu Can't Put Your Finger On".

Porin će se, nakon tri splitska izdanja, ove godine održati u Rijeci 29. ožujka. 

Naslovnica Showbizz