Mozaik Showbizz

IMAMO POBJEDNIKA

Uplakani Splićanin Roko Blažević s pjesmom 'The Dream' leti za Tel Aviv: glasovanje donijelo šokantne preokrete, žiri visoke ocjene davao Elis, publika je izignorirala

IMAMO POBJEDNIKA

Nitko vjerovatno nije očekivao toliko uzbuđenje u glasovanju i iznenađujuće preokrete, a na kraju je ipak u suzama pobjedu slavio mladi Splićanin Roko Blažević, od početka najveći favorit Dore, koji će s pjesmom "Dream" autora Jacquesa Houdeka predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Tel Avivu u svibnju.

'Je ne znam biti pristran, ja sam raznježen!': Splićanin dobio neočekivanu podršku u legendarnom treneru, ususret nastupu zbog krila ga napali eurovizijski fanovi

Roku uz bok i glazbeni insajderi i publika stavljali su još dvoje Splićana, točnije Mravinčanku Lorenu Bućan i Luku Nižetića, no oni nisu zapravo Roku toliko ozbiljno prijetili koliko je to u jednom trenutku, tijekom glasovanja žirija po hrvatskim gradovima, činila sjajna Elis Lovrić i njezina pjesma "All I Really Want". 

Njoj je, primjerice, stručni glazbeni sud okupljen u Šibeniku, kao i onaj u Puli, udijelio maksimalnih 12 bodova, osječki visokih 10 bodova.

Plavokosa kantautorica iz Labina kod publike ipak nije prošla toliko dobro.

No ono što je još više začudilo jest da je u narodu omiljena Lille, Splićanka Lidija Bačić, brojem glasova prikupljenih putem telefonskih poziva i sms-ova, te pretvorenih u bodove, od publike dobila samo jedan jedini bod.

Jesu li grudnjak i gaćice dovoljni? Pogledajte kako je Lidija Bačić izazvala pomutnju na crvenom tepihu, ostaje vidjeti hoće li jednako dojmiti i nastupom

Dva boda od publike dobila je mlada i relativno nepoznata Beta Sudar, a tri boda publike otišla su Bernardi i njenoj pjesmi "I Believe In True Love".

Četiri boda publike stigla su Emu Gagro, zadovoljan može biti Zadranin Jure Brkljača, čija je pjesma "Ne postojim kad nisi tu" utržila solidnih pet bodova, a dobro su prošli i Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić s osvojenih šest bodova.

Sa glasovima pretočenim u čak sedam bodova publika je nagradila žestoke Umažane, grupu "Manntra" i njihovu stvar "In The Shadows".

Publika je očekivano dobro reagirala na najmlađu sudionicu Dore, sjajnu Mravinčanku Lorenu Bućan i njezinu pjesmu "Tower of Babylon", koja je utržila osam bodova, ipak nedovoljnih da priprijeti prijatelju i kolegi iz showa "Zvijezde", Roku Blaževiću.

Ako je i Dora bila svojevrsni ogled snaga skladatelja Jacquesa Houdeka, koji je napisao pjesmu za Roka i znatno iskusnijeg Tonča Huljića, koji je potpisao skladbu za Lorenu, splitski hitmejker ovdje je izvukao deblji kraj.

Publici se jako svidio i Luka Nižetić, njegov "Brutalero" je nagrađen s deset bodova, a rekordnih i odlučujućih 12 bodova publike otišlo je Roku i pjesmi "Dream". 

 

Ovako su glasali članovi stručnog žirija u hrvatskim gradovima:

Dubrovnik je najviše, 12 bodova, dao Roku Blaževiću i pjesmi "Dream", Šibenik je maksimalan broj bodova dao Ellis Lovrić, Osijek pjesmi "Redemption" Eme Gagro, Pula je maksimalne bodove dala Elis Lovrić.

Rijeka je dala 12 bodova Roku Blaževiću, kao i njegov rodni Split, u Zadru su maksimalne bodove dobili rokeri "Manntra".

Čakovec je najveći broj glasova dao pjesmi "Don't Give Up" i Beti Sudar, Vukovar "I Believe In True Love" i Bernardi, a Zagreb Luki Nižetiću i njegovoj prpošnoj skladbi "Brutalero".

Naslovnica Showbizz