Mozaik Showbizz

BIRA SE PJESMA...

Splićani su apsolutni favoriti Dore? Lille je dominirala na crvenom tepihu, Franka spektakularno otvorila, a evo kome insajderi predviđaju pobjedu

BIRA SE PJESMA...

Uz izravni prijenos na HTV-u, nakon osam godna stanke, vratila se Dora, izbor domaće pjesme predstavnice na Eurosongu.

Odmah na početku Lidija Bačić Lille dominirala je pojavom na crvenom tepihu, a Franka Batelić je medleyjem svojih recentnih uspješnica spektakularno otvorila glazbenu večer.

Nakon što gledatelji vide i čuju šesnaest finalista, koji će pjesme izvoditi prema pravilima Eurosonga na glazbenu matricu s izvođenjem svih vokalnih dionica uživo, o pobjedniku “Dore” odlučit će ocjenjivački sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara, Dopisništvu Vukovar i u Zagrebu, te televizijski gledatelji svojim pozivima, odnosno SMS porukama.

Ocjenjivački sudovi i publika pobjednika biraju u omjeru 50: 50, a u slučaju izjednačenog rezultata odlučujući glas imat će publika.

Prema pisanju Jutarnjeg, najvećim favoritima Dore smatraju se Splićani, i to mladi Roko Blažević s pjesmom “The Dream” autora Jacquesa Houdeka, Lorena Bućan s pjesmom “Tower of Babylon” autora Tonča Huljića, te Luka Nižetić i njegova skladba “Brutalero” Branimira Mihaljevića.

Otprilike takvo raspoloženje potvrđuje i korespodencija koju na Facebook stranici Dore vodi s gledateljima.

Na pitanje administratora stranice: "Jeste li uzbuđeni? Počinjemo uskoro!", očito brojni fanovi natjecanja spremno su potvrdili uzbuđenje, a na pitanje "Čiji nastup jedva čekate?" veliki broj je izdvojio upravo njih, Roka i Lorenu.


No kao što je lopta okrugla i rezultati se u sportskim natjecanjima znaju itekako preokrenuti, tako i ovdje treba pričekati da "sudac zasvira kraj" da bi se zaista moglo slaviti. I komentirati koliko je tko bio u pravu...

 

Naslovnica Showbizz