Mozaik Showbizz

'LJUBAV JE NA SELU'

'Nu šta je dobar krevet! Ti imaš siguro bar 80 kili, ja iman 115, a nu šta je dobar!': dok se jedni trse biti romantični, žene osvaja i izravan pristup, evo kako se to radi u Miljevcima

'LJUBAV JE NA SELU'

Koliko god se na prvu činili bizarni, ipak su i prilično razumljivi razlozi zašto aktualna sezona serijala "Ljubav je na selu" bilježi veliku gledanost, a čitatelji sa zanimanjem prate sve što se objavi vezano uz kandidate koji se natječu osvojiti nečiju ljubav, naklonost, prijateljstvo...

Pritom na dalmatinskom terenu po polučenom interesu apsolutno vode Marko Skelin i Ljubo Bebić, Miljevčanin i Metkovčanin, koji su svojim neizravnim pristupom i komunikacijom koja "ubija iskrenošću" stekli brojne poklonike.

Za Marka i Ljubu se otvoreno navija da, među gospođama koje su pokazale zanimanje za njih i koje su došle u njihove domove, pronađu partnericu s kojima bi mogli ugodno provesti godine koje su pred njima.

Neki od Markovih i Ljubinih "uleta" prikazuju što je ženama zapravo simpatično, baš zato što je ogoljeno od bilo kakvog pakiranja i celofana.

Pa dok se Metkovčanin trudi biti romantičan i poetičan, svoje kandidatkinje zasipa cvijećem s trećeg kata i poentira ganuto kako "nikad više neće tri djevojke doći pod njegov balkon", ali često ne bira riječi kad secira njihove karakterne osobine ("Ona cvili, stenje, a ja volim borce"), kod Miljevčanina nema ni cvijeća, ni poezije.

Marko Skelin je muškarac kakvog poznaju svi koji imaju barbu/didu/strica koji živi u Dalmatinskoj zagori. Svi razumiju tu životnu jednostavnost, iskrenost, razgovor bez stilskih figura i poetskih struktura.

Skelin je svojim curama, kako ih zove, na ulaznim vratima kuće odmah uputio čuvenu rečenicu: "Nemojte šta zamirit!", dočekao ih janjetinom koja se jede prstima, a kad je gospođu Rasemu iz Donjeg Lapca dopratio u njezinu spavaću sobu, ovako joj je pohvalio kvalitetu postelje:

"Nu kreveta, šta je dobar! Ti imas siguro bar 80 kili, ja iman 115, a nu!" - pokazivao je oduševljeno dok su se oboje, posramljeni pred kamerama kao mala djeca, bacakali po ležaju.

Rasema se nije uvrijedila što je Marko tako "procjenjuje u kilaži", niti je njegovu primjedbu držala vulgarnom, onako zbunjeni i nasmijani bili su dirljivi u sudaru s nekim lijepim emocijama, u godinama kad su mislili da im se više neće dogoditi.

Valjda zasićeni svima koji u javnom djelovanju doziraju i prepakiravaju izjave, gledatelji uživaju u prigodi da čuju da netko govori ono što zaista misli.

"Da navečer, uz večeru, imam s kim popričat, s kim sjest. Odavno ne jedem u kužini, izađem vanka da vidim mačke, pa njih pitam di su bile i šta su radile. Teško je biti sam" - iskreno zbori Marko, pa tko ne bi navijao da dobije družicu za stolom.

Ma i u postelji kad je tako kvalitetna.

Naslovnica Showbizz