Mozaik Showbizz

veliki koncert

Splićanka drži rekord u posjećenosti, ali Nina se ne da: kaže da čak i 'suparnica' navija za nju, a otkrila je što sve sprema za Dan žena

veliki koncert

Nakon dva odgođena splitska susreta s novinarima, Nina Badrić je jučer dočekala treću sreću, a s njom radosno potvrdila i vijest o rasprodanih oko 4,5 tisuća karata za spektakl najavljen za 8. ožujka u Spaladium Areni.

Na Dan žena, u Splitu nastupa Nina Badrić, s ekipom iz svog benda s kojima je već toliko "kuhana i pečena" da već pogledima mogu pričati. Gostiju neće biti, otkrila je, najavivši kako su oni koje bi voljela pozvati, svojim gažama zauzeti na taj dan. No, ne smeta joj, pred Splitom će izići solo, i pritom dati sve od sebe. Održati koncert koji, hajdemo to tako reći, neće "pucati" od plesnih atrakcija. Ali hoće emocijama i rezimeom njezine karijere.

Posebnih osjećaja bi moglo biti podosta jer Split i Nina 8. ožujka imaju prvo, veliko, samostalno koncertno druženje. Tim više je informacija o rasprodanom prvom Spaladium prstenu i parteru, koju je prisnažio i njezin dugogodišnji prijatelj i suradnik Boris Horvat, direktor Aquarius Recordsa, višestruko važna. Zašto, opisala je ona sama, direktno iz srca na jučerašnjoj konferenciji u hotelu "Cornaro".

– Presretna sam zbog Splita, zbog druženja s mojom Dalmacijom koja me smiruje. Zahvalna sam svakom čovjeku koji je kupio ulaznicu za koncert. U svojih 20 i nešto godina karijere u Splitu sam nastupala na Sustipanu, u klubovima, raznim prostorima, ali ovo je nešto posebno. Ovo sam dugo priželjkivala, o tome sanjala, čekala i osluškivala pravi trenutak. Imam strahopoštovanje prema nastupu u Spaladiumu, prostoru koji nije lako napuniti. Nije to običan koncert, to je nešto što se u ovakvoj Areni radi jednom, dvaput u karijeri. Dat ćemo sve od sebe da bude raskošno, posebno, emotivno – navela je Nina.

Hoće li uspjeti srušiti rekord svoje prijateljice Jelene Rozge i njezinih 12 tisuća ljudi u Spaladiumu, pokazat će se tijekom naredna četiri tjedna do najavljenog spektakla. Nina kaže kako Jelena svim srcem navija za njezino splitsko druženje, pa i za obaranje rekorda ako treba. U Dalmaciji se Nina ionako osjeća kao doma, svoje sretne dane provodi na Hvaru, već je duboko senzibilizirana uz ovaj temperament, voli ga, navela je. Voli Split i uvijek je u njemu, cijeloj regiji bila dobro prihvaćena. Zato s nestrpljenjem čeka druženje u kojem će se pjesmom "ogoliti" pred svojim ljudima.

Koliko će to biti zahtjevan događaj svjedoči i činjenica da Nina s timom, veli Horvat, u Split dolazi dva dana ranije. Povest će se računa o svakom detalju, sve će se još jednom proći, kako bi spektakl za Dan žena bio na najvišoj razini. Nina se osvrnula i na predstojeću Doru, podsjetivši se svog nastupa na Eurosongu. A onda i priznala kako hrvatskoj pjesmi nedostaje tim za lobiranje, bez kojeg većeg uspjeha na takvom natjecanju nema.

– Drago mi je da se Dora vraća i da imamo filter koji isključuje direktno biranje. Naravno da sam pobornik lobiranja na Eurosongu. On najmanje ovisi o glazbeniku koji tu ne može sam ništa napraviti. On je šlag na torti, maneken koji će dostojno predstaviti svoju zemlju u najboljem izdanju. Na Eurosongu kad sam nastupala bila sam jako tužna vidjevši da su sve delegacije već drugi dan obavile posao. A ja sam onda kao turist morala sačekati jedno 12 dana za nastup. Glasove sam dobila isključivo na svoju snagu. Dalje od toga može se samo uz neki odrađeni lobistički posao – otkrila je Nina na jučerašnjoj presici.

Naslovnica Showbizz