Mozaik Showbizz

Tijesna završnica

Splićanin osvojio maksimalne bodove, Lorena iz Mravinaca 'kiksala' pa oduševila, ali pobjeda ipak otišla u ruke bosanskoj divi: evo kako se odvilo spektakularno finale 'Zvijezda'

Tijesna završnica

Još je jedan "show" priveden kraju - u zadnjoj epizodi "Zvijezda" pobjedu je odnijela 18-godišnja Ilma Karahmet, bosanskohercegovačka pjevačica koja je glasom od prvog nastupa sve do posljednjeg podjednako oduševljavala publiku i žiri.

A finalnu večer zasigurno će dugo pamtiti; osim novčane nagrade od 100 tisuća kuna, "osvojila" je i ovacije žirija koji je pomela s nogu izvedbom pjesme "Hurt" Christine Aguilere.

"Ilma, ja ću ti nešto otkriti o sebi, jednu svoju manu. Ja sam netko tko se voli zaljubiti u talent i onda istinski volim svoje kolege i kolegice, a tebi ću reći da ti zahvaljujem na suradnji kroz ovaj show… Volim te! Dobro došla, kolegice!", rekao joj je njezin mentor Jacques, a i ostatak žirija dao joj je same petice.

Prije Ilme nastupio je Noa Rupčić koji je otpjevao pjesmu grupe AC/DC, "Highway To Hell" za što je od mentora, Petra Graše dobio same pohvale i titulu "pravog rokera".

"Tvoj nastup je bio standardno odličan kao i dosad, ali mi se nalazimo u finalu i moramo zabiti nož u srce. Ništa se novo nije dogodilo, ali odlično je i sutra možeš ići pjevati u Parni Valjak, ali nisi učinio ništa drugačije večeras i to je jedini razlog zašto sam ti dao četiri", opravdao se član žirija Tonči Huljić za svoju umanjenu ocjenu.

Renato Zahirović nastupio je pjesmom Esme Redžepove, "Čaje šukarije" i oduševio žiri. "Zvijezdo, ime ti je Renato! Za mene ovo je bio tvoj najbolji nastup!", rekla mu je mentorica Nina Badrić, a Renato je dobio maksimalnih 25 bodova.

Najmlađa kandidatkinja showa, 16-godišnja Lorena Bućan iz Mravinaca, otpjevala je pjesmu Barbre Streisand, "Woman In Love".

"Mislim da je ogromna želja napravila to da nisi otpjevala sto posto, već za par postotaka niže, ali od mene imaš pet", rekao joj je mentor Grašo. Lorena je dobila 23 boda.

"Dala sam ti peticu, ali je nisi zaslužila, poklonila sam ti je zbog tvog enormnog talenta, ali ovo je za tebe bila večeras najgora izvedba", rekla joj je pak Nina. "Desilo ti se neiskustvo i godine i osjetilo se da je nedostajalo emocije", podupro je kolegicu Tonči.

Splićanin Roko Blažević otpjevao je pjesmu Conchite Wurst, "Rise Like a Pohoenix".

"Reći ću ti isto što i Ilmi, da te volim iskreno i da sam tvoj najveći fan!", rekao mu je na kraju nastupa njegov mentor Jacques. Roko je dobio maksimalnih 25 bodova.

"Ti si podignuo najveće standarde i od prve do zadnje emisije slijediš isti nivo. Ne vidim napredak, ali ne znam ni treba li tebi napredak uopće. Ti si fenomenalan i u grupnom nastupu s Ninom bio si najbolji", rekao mu je Tonči.

Nakon prvog dijela natjecanja došlo je vrijeme da finalisti zapjevaju duete sa svojim mentorima. Prvi su na pozornicu izašli Noa i Grašo, a otpjevali su "Molitvu" Parnog Valjka. 

Ilma i Jacques otpjevali su istoimenu pjesmu, "Molitvu" Marije Šerifović, a kada su na pozornicu stali Renato i Nina i krenuli pjevati njezinu pjesmu "Takvi kao ti", Tonči nije mogao suspregnuti smijeh koji ga je nenadano uhvatio pa je njime zarazio i Ninu te su morali pjevati ispočetka.

Lorena i Grašo potom su otpjevali njegov veliki hit "Utorak". Žiri nije bio zadovoljan ni tom izvedbom, a tek je Jacques naglasio da Lorena ima tek 16 godina i da ga to najviše fascinira. 

Jacques i Roko bili su zadnji koji su nastupili u drugom krugu natjecanja, a otpjevali su kultni hit Nine Simone u verziji Michaela Bublea, "Feeling Good", te zaradili ovacije publike. "Nevjerojatno je kako se Roko nije dao smesti pred najboljim vokalom s ovih područja", komentirala je Nina Rokov nastup.

Nakon toga, velike vijesti: objavljeno je kako su Ilma, Roko i Lorena ušli u Top 3, na veliko iznenađenje mlade Dalmatinke koja nije dobila maksimalni broj bodova. Finalni zadatak bio im je ponoviti, po njihovu mišljenju, najbolju izvedbu tijekom natjecanja.

Ilma je prva hrabro stala na pozornicu i otpjevala pjesmu Celin Dion, "Power Of Love" te ostavila bez teksta žiri svojom izvedbom. Sljedeća je zapjevala Lorena, a odlučila je ponovno otpjevati Sadeinu pjesmu "Pearls", dok je Roko otpjevao Abbinu pjesmu, "The Winner Takes It All" te izazvao ovacije publike.

Žiri je bio na mukama odabrati najboljeg. "Meni je jako teško ovo. Ja nisam nikad sudjelovala u showu gdje su tri kandidata toliko ravnopravni", rekla je Nina, a složio se s njom i Tonči.

"Nismo mi ti koji moramo vas učiti nego smo mi imali od vas što za naučiti", rekao je Tonči. 'Ovo će zvučati kao fraza, ali svi ste pobjednici', rekao im je Jacques. Nakon što su glasovali za svakog kandidata posebno, žiri je došao na pozornicu, a Tonči je Ilmu Karahmet proglasio pobjednicom showa "Zvijezde" te joj predao zvjezdanu statuu.

"Jako sam sretan zbog tebe i čestitam ti od srca", rekao joj je Jacques zagrlivši je, a Ilma je još jednom otpjevala pjesmu Celine Dion i raznježila sve prisutne svojom prekrasnom izvedbom, dokazavši da je uistinu prava zvijezda.

Naslovnica Showbizz