Mozaik Showbizz

dean na prokurativama izvodi pjesmu brata dina, a danijela lobirala za simpatični ženski trio hrvatsko-bosansko-ruskog podrijetla

Las Balkanieras iz Düsseldorfa pjevaju u hrvatskim nošnjama

dean na prokurativama izvodi pjesmu brata dina,  a danijela lobirala za simpatični ženski trio hrvatsko-bosansko-ruskog podrijetla

Članovi obitelji Dvornik dat će i ove godine svoj doprinos “Splitskom festivalu“ – Dean Dvornik kao izvođač pjesme “Sve dok dišem, imaš me“ u kolaboraciji s “Cubismom“ i one “Vrela voda“ kao član The Obale, dok je Danijela Dvornik direktoru Neni Ninčeviću preporučila simpatičan ženski trio “Las Balkanieras“ iz Düsseldorfa.

Prisutnost Dvornikovih na Prokurativama još više pojačava činjenica što će Dean otpjevati skladbu koju potpisuje njegov pokojni brat Dino uz koautora Srđana Sekulovića Skansija, Dinova bliskog suradnika i producenta njegova posthumno objavljenog albuma “Pandorina kutija“.

“Pjesmu sam, doduše grubu i nedovršenu snimku, prvi put čuo kod Danijele i odmah mi se strašno svidjela. Čak sam tražio od Skansija da pronađe negdje snimku s Dinovim vokalom kako bismo je snimili kao duet, ali nije bila sačuvana“, kaže Dean.

A tek kad je snimio vokal, pala mu je na pamet ideja o suradnji s “Cubismom“, na koju su njegovi članovi, ističe, odmah pristali.

“I njima se jako svidjela pjesma. Svi je hvale, što mi je baš drago“, govori Dean Dvornik. Dinova supruga Danijela umiješala je prste i u sudjelovanje skupine “Las Balkanieras“ na Festivalu. Sada je već menadžerica Ivi Deković - Balkanieri Mediteranovich, Maji Samardžić – La Doni Bosancheri, i Lidiji Weinstein – Miss Russia.

Djevojke hrvatskog, bosanskog i ruskog podrijetla već su zgotovile stvari za svoj turbo trash pop album, u produkciji jamajkanskog producenta Pioneera. Riječ je o mješavini tradicionalne glazbe ovih prostora i Rusije s hip-hopom, elektronskom glazbom, reggaeom... što je, uostalom, i njihova “Ćiribiribela“ s kojom će se predstaviti.

“Zajedno radimo godinu dana. U Njemačkoj nastupamo na Balkan i Mediteran zabavama, a naša verzija “Kalinke“ vrtjela se i u Moskvi – otkriva veseli trio. Cure tvrde kako diskograf s njima neće imati puno posla.

“Ime smo smislile po uzoru na meksičke sapunice koje gleda moja baba. Htjele smo komiku i dramu, sapunice su bile naša inspiracija“, kaže Iva otkrivajući kako će se na pozornici “Splitskog festivala“ pojaviti u nošnjama iz Šibenika, Slavonije i Hvara, uz pratnju djece i prijateljice Danke Milinović u “ulozi“ Mare iz “Ćiribiribele“.

“Sve smo mi to nabavile same“, govore djevojke čije snimke čekaju izdavača. Među njima je i obrada Dinova hita “Zašto praviš slona od mene“, a u njihovoj verziji zove se “Tuka“.

mirela goreta snimio ante čizmić/cropix

Filip Dević’ u punom sastavu

Tri klape KUD-a “Filip Dević“ prvi put istodobno sudjeluju na “Splitskom festivalu“. Mješovita klapa izvest će pjesmu “Ka štipona“ Helene Papić i Branka Slivara, ženska će pratiti “Trio Gušt“ u izvedbi njihove skladbe “Šaka pepela“, a muška Tedija Spalata u pjesmi “Vridilo se rodit’“ koju pjevač potpisuje s Brankom Slivarom.

Članovi muške klape ovih su se dana vratili s gostovanja u Crnoj Gori i Makedoniji u koju su ih domaćini pozvali i sljedeće godine.

Debitira ‘Radio Dalmacija band’

Na Prokurativama će debitirati “Radio Dalmacija band“ čije je osnivanje prije četiri godine predložio njezin direktor Davor Marić čuvši grupu “Pop art“ na proslavi desete obljetnice popularne radiopostaje.

Na tom im se, energičnom nastupu pridružio i Toni Kesić, urednik Radio Dalmacije, što je rezultiralo idejom o novom sastavu. Doduše, prošlo je nekoliko godina, jer se članovi “Pop arta“ bave glazbom iz hobija, a Toni, inače bivši član grupa “Black Coffee“, “Castro“ i “Discopath“, trenutačno pjeva i u klapi Cambi.

Pjevačica Silva Dugandžić i Toni Kesić pjevat će “Ostala si moja bol“.

Naslovnica Showbizz