Mozaik Showbizz

'OSMI POVJERENIK' U L.-A.-ju

Evo kako to izgleda kad se usred Hollywooda skupi 'brdo našeg svita': Nadia je bila prelijepa, Maškovićeva supruga briljirala je haljinom

'OSMI POVJERENIK' U L.-A.-ju

Američka premijera filma "Osmi povjerenik", hrvatskog kandidata za Oscara, dupkom je napunila legendarnu dvoranu Egyptian Theatrea na Hollywood Boulevardu.

Gala događaj održan je pod nazivom "A Night of Croatian Film & Flavors" i smišljen kao promocija, ne samo filma Ivana Salaja, nego i Hrvatske kao poželjne turističke i filmske destinacije.

Događaj koji je izazvao puno uzbuđenja među svim njegovim protagonistima koji su "potegli" na onu stranu Atlantika silno je razveselio i naše na tamošnjem terenu, pa su u filmu, biranim delicijama za koje su bili zaslužni splitski chefovi Braco Sanjin i Hrvoje Zirojević, guštali i splitski fotograf Jadran Lazić, Goran Višnjić, Leona Paraminski, Jasmina Hadgha, koji su odavno hrvatske adrese zamijenili losangeleskim.

Protagonisti "Osmog povjerenika" apsolutno su bili i dostojni crvenog tepiha, blicevi su škljocali, redatelj Salaj, producent Jozo Patljak, glumci Frano Mašković i Borko Perić bili su elegantni u odijelima, no glavna junakinja Nadia Cvitanović apsolutno je zablistala u romantičnoj plavoj haljini.

Posebni modni komplimenti idu i supruzi glavnog glumca, Inji Mašković, čija je haljina bila doista spektakularna.

U šušuru i glamuru uživali su i direktor fotografije Slobodan Trninić, majstor vizualnih efekata Antonio Patljak, skripterica Zorana Rajić te direktorica filma Ivana Grubišić Perišić.

Podršku svojima dolaskom je došao pružiti i kreativni direktor CBS Sportsa i dobitnik 36 nagrada Emmy, Pete Radovich Jr., skladatelj i dobitnik 7 nagrada Emmy Helmut VonLichten, snimatelj Vanja Černjul, producent i skladatelj Bobby Boško Grubić te producent i redatelj Alen Petković.

Na partyju "Osmog povjerenika“ uživali su i igrač LA Lakersa Ivica Zubac s djevojkom Kristinom Prišč, Željko Bebek sa svojom Ružicom, ali i, što je za budućnost filma najvažnije važno, više od 50 glasača Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti.

Naslovnica Showbizz