Mozaik Showbizz

I ONI SU PUBLIKA

'Očarana je Grašom, srce joj je stalo kad joj je rekao da je lijepa!': poznate mame nam otkrivaju kako se tulumari u njihovim tinelima

I ONI SU PUBLIKA

"Vidi se iz a, a, a, a, aviona..." - video u kojem Doris Pinčić Rogoznica iz sve snage (i ritmički vrlo točno) pjeva najveći hit splitske pjevačice Domenice, a tulumu u dnevnom boravku se oduševljeno pridružuju njen sin Donat i kćerkica Gita, oduševio je fanove zadarske glumice i popularne voditeljice, između ostalog i zato što su se mnoge mame u toj situaciji prepoznale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ako slucajno do sad niste primijetili da bas volimo @dome.nica i #najboljadomaćaglazba 😊

A post shared by Doris Pinčić Rogoznica (@dorispincicrogoznica_doda) on

Početkom 90-ih klinci su obožavali Tajči i malo koja curica rođena u drugoj polovici 80-ih nije tada tisuću i jedan put otpjevala "plava zvijezda na nebu sja, ti si onaj kojeg volim ja, hajde da ludujemo o-ve no-ći...", jednako kao što su one rođene desetljeće kasnije ko navijene vrtjele po kući "minus i plus, ko Amer i Rus...".

Među aktualnim osmogodišnjakinjama vjerojatno nema one koja više stotina puta nije otpjevala stihove Mije Dimšić "sve je crno, sve je bijelo, ali život nije siv, sve je dobro dok si zdrav i dok si živ..."

Bez ikakve namjere da uvrijedimo bilo koga, činjenica stoji da djeca nisu glazbeno zahtjevna. Iznimki dakako, kao i u svemu, i ovdje ima, ali ono što je prosječnom dječaku ili djevojčici od 3,4,5 godina najvažnije je jednostavan ritam, pamtljiv refren i oni su zakačeni sljedećih nekoliko mjeseci do te mjere za hit kojeg su "pokupili", da im gotovo treba odvikavanje.

Malo koja mama vrtićarca ili osmoškolca nije šizila pretprošlog ljeta od "Despasita", što s radijskih stanica, što iz vlastitog tinela u neumornoj izvedbi svog djeteta.

CD-ovi s dječjom glazbom koji su zatrpali pretince u automobilima i koji su soundtrack valjda svakog putovanja otkad dijete navrši godinu dana pa ne krene u školu, u odnosu na komercijalne hitove često su pravi melem za uši i dušu, pa kultni stihovi kako "nije lako bubamarcu, bubamarinom muškarcu" i "kad Anine noge hode tad po podu ima vode", uz dokono truckanje na putu koji znači odmor, u kompletu legnu kao melem na stres svakodnevice...

A da te situacije, baš kao kod spomenute Doris Pinčić Rogoznice, nisu ništa drugačije ni kod drugih poznatih mama iz javnog života potvrđuje nam još jedna RTL-ova voditeljica, Marijana Batinić.

"Mojoj Eni je najdraži pjevač Petar Grašo ili, kako ga ona zove, Petar Grašak. Svaku njegovu pjesmu zna napamet, očarana je njime. Odvela sam je na pola sata na njegov koncert u Arenu Zagreb, a nikad neću zaboraviti njen izraz lica kad je gledala video poruku koju joj je uputio za rođendan, srce joj je stalo kad joj je rekao da je pametna, lijepa i dobra! Sto puta je ponovila kako joj je njen Grašak čestitao rođendan. Svima je prepričavala..." - kroz smijeh nam otkriva popularna splitska voditeljica.

Da glazbeni ukus roditelja apsolutno utječe i na glazbu koju gutaju klinci u Marijaninom slučaju znači da Ena puno voli i "Oliverove pisme".

"Ljubav prema Oliveru krenula je s pjesmom 'Moj lipi anđele' , koju sam joj pjevala kao uspavanku. Mama forsira dalmatinski melos u kući, nostalgija čini svoje" - smije se voditeljica, dodajući kako doma slušaju i stranu glazbu, koju preferira tata.

'Voli Ljupku Dimitrovsku, to je bakin utjecaj!'

"Slušaju se i dječje pjesmice, Eni je među pjevačicama omiljena Mia Dimšić, a voli slušati i Doris Dragović i Ninu Badrić. Kćer mi pjevuši i pjesme Ljupke Dimitrovske iz čega je jasno vidljiv i bakin utjecaj, ha-ha-ha" - otkriva Marijana.

Blizanke Nevene Rendeli Vejzović s 16 mjeseci su premalene da bi baš naizust pjevale cijele stihove, ali Lea i Mare, kako otkriva njihova ponovno trudna mama, itekako reagiraju na glazbu.

"Osim mama i tata ne znaju baš puno reći, pa nisu neke pjevačice" - smije se Nevena, koja u svojim curama više čita "plesačku sklonost".

"Ovog ljeta im je totalni hit bila reperica Cardi B, koju im je starija sestra puštala" - priča Nevena, potvrđujući još jednu poznatu dječju sklonost - onu prema rapu i hip hopu.

Mnogi će roditelji ispričati kako im je dijete bilo totalno infišano u "prikaze" Ede Maajke illi "Lovrinac" splitskih "Dječaka".

Pjevačica Pamela Ramljak, mama malog Antona koji će za dva mjeseca navršiti dvije godine, premda sama gradi karijeru u tim vodama, priznaje da se kod njih doma "domaća glazba uopće ne sluša".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U pidjami bez šminke, čupava....u najslađem zagrljaju ❤ A kako vi provodite nedjelju? #cuddlingtime #twooffus

A post shared by P A M E L A (@pamelaramljak) on

"Kod Antona je sklonost prema glazbi bila odmah očita, valjda zato što sam radila i dok mi je bio u stomaku. Čim se pušta neka glazba, njemu zanimanje odmah raste. To je najčešće neki kanal sa stranom glazbom na tv-u... Naravno da mu puno puštam i glazbu primjerenu njegovoj dobi i zasad mu je najdraža 'Deda Mile ima farmu', u srpskoj verziji. Ona mu je najveći hit uz 'Piliće' i 'Twinkle, Twinkle Little Star, koju naravno pjeva u svojoj urnebesnoj verziji engleskog" - smije se Pamela Ramljak.

Naslovnica Showbizz