Mozaik Showbizz

dvosmislena poruka

Trump je uspio razbjesniti i Rihannu: evo zašto joj je 'digao živce' i što mu je poručila

dvosmislena poruka

Ne još zadugo! Poručila je to glazbena zvijezda Rihanna kad je doznala da se na predizbornom skupu u Chattanoogi u saveznoj državi Tennessee, na kojemu je bio američki predsjednik Donald Trump, izvodila njena pjesma "Don't Stop the Music".

Popularna pjevačica je to doznala iz tweeta Philipa Ruckera koji za Washington Post prati Trumpovu administraciju, te je odmah na svom profilu napisala kako se takve stvari neće još dugo događati. Premda nije precizirala za kojim će mjerama posegnuti kako bi američkom predsjedniku zabranila daljnje korištenje svoje glazbe na skupovima, planira li mu poslati pismo upozorenja ili će odvjetnici preuzeti stvar u svoje ruke.

Trump posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno sudjeluje u kampanji konzervativaca uoči parlamentarnih izbora koji se održavaju u utorak, a Rihanna je posljednja u nizu glazbenih zvijezda koje nisu sretne zbog njegovog korištenja njihove glazbe na tim skupovima.

Nakon što su to već ranije učinili Rolling Stonesi, Adele, Queen, Princeovi nasljednici, Elton John i Axl Rose, prošlog tjedna je i Pharrell Williams američkom predsjedniku uputio pismo u kojemu ga proziva zbog korištenja njegovog hita "Happy" na skupu u Indiani i upozorava ga kako nema dozvolu za to. Na Trumpovom skupu pušten je spomenuti tri puta platinasti hit samo nekoliko sati nakon masakra u sinagogi u Pittsburghu.

U Pharrellovom pismu se kaže kako nema ničeg sretnog (happy) u tragediji u kojoj je 11 osoba izgubilo život. Williamsov odvjetnik Howard King kazao je kako glazbenik nije i neće Trumpu dati dozvolu za javno korištenje njegove glazbe, te kako će, nastavi li predsjednik s takvom praksom, to značiti povredu autorskih prava.

Inače, na Barbadosu rođena Rihanna javno je podržala Andrewa Gilluma, demokratskog kandidata za guvernera Floride, a posljednjih je tjedana koristila društvene mreže kako bi potaknula svoje pratitelje da glasaju, napisala je kako "nema veće odgovornosti od kontrole nad svojom budućnošću".

Naslovnica Showbizz