Mozaik Showbizz

RAĐALE SU SE KARIJERE

Slavni menadžer o pokojnom kolegi: Šuputa sam nagovorio da uloži u vlastitu kćer, da je vodi na Danijeline nastupe, Maja je sve naučila od splitske pjevačice

RAĐALE SU SE KARIJERE

"Bio je zafrkant i šarmer. Bio je najponosniji tata na svijetu, a dan kad sam mu rekla da ću početi pjevati mu je bio najsretniji dan u životu. Sve što se u mojoj karijeri događalo nakon njegove bolesti pratio je s najvećim veseljem.

Zvao me pet puta na dan da pita gdje pjevam u petak, gdje u subotu, a onda u nedjelju sto pitanja, kako je bilo, koliko je ljudi. I taj ponos je bio nevjerojatan" - ispričala je jučer Maja Šuput, podijelivši s javnošću vijest da je njezin tata, poznati estradni menadžer Boris Šuput, preminuo nakon 16 godina borbe s posljedicama teškog moždanog udara.

'To nitko ne bi smio ni dana doživjeti': potresna ispovijest Maje Šuput o 16 dramatičnih godina pokojnog oca, menadžera koji je proslavio mnoge, a kojega je zadesila teška sudbina

Boris Šuput je, uz Zorana Škugora, Vladimira Mihaljeka Mihu i Ivicu Bubala, bio najznačajniji i najproduktivniji estradni menadžer 80-ih i 90-ih godina.

Tijekom "dancerskih" 90-ih stvarao je tinejdžerske instant zvijezde poput Veline. Boris Šuput zaslužan je i za medijski i estradni proboj Minee, koja je trebala postati pjevačica "Srebrnih krila".

Šuput je u njoj prepoznao potencijal za solo karijeru i pomogao joj da snimi svoj prvi album, s kojeg svi pamte megahit "Good boy", kao i "Mornaru moj", s kojim je nastupila na Splitskom festivalu.

Karijera Borisa Šuputa bila je tijesno vezana uz jednog od najuspješnijih menadžera s ovih prostora, Šibenčanina Škugora, koji je s nama podijelio sjećanja na zajedničke glazbene godine s Borom, kako je zvao Borisa. 

"Poznavali smo se od sredine 80-ih, kad mi je Boro pristupio i došao me pitati za kontakt brojeve vlasnika klubova po Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, gdje je želio dogovarati nastupe hrvatskih izvođača.

Najprije je krenuo s pokojnim Tomislavom Ivčićem, pa drugim estradnjacima, a onda je došao rat... Kad sam u 90-ima poveo karijere ET-ja, Tonyja Cetinskog, Sandija, Boro mi je opet došao s prijedlogom da moje izvođače prodaje dalje za nastupe u klubovima, i tu smo surađivali korektno." - priča nam sa sjetom u glasu Škugor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by majasuput (@majasuput) on

 

Otkrio nam je i kako je zapravo počela pjevačka karijera Borisove obožavane kćeri Maje Šuput. 

"Savjetovao se sa mnom, jer je želio zarađeni novac uložiti u nekog izvođača, imati svoje pjevače, kao što sam ih imao ja. Ja sam mu tada rekao da mu je najbolje da novce uloži u vlastitu kćer!

Kako je tada radio s Magazinom, s Danijelom Martinović, rekao sam mu da vodi kćer sa sobom na gaže, neka gleda Danijelu, kako ona pjeva, kako se ponaša na pozornici, izvan nje, kako razgovara i on me je poslušao" - ispričao nam je Škugor, konačno razotkrivajući razlog zašto je Maja Šuput tolikih godina scenskim motom, mimikom, pa i frizurama na početku karijere, nalikovala splitskoj pjevačici.

 

Škugor tvrdi kako je Maja na svojim estradnim počecima željela da joj upravo on bude menadžer i Boris ga je to došao pitati.

"Taj tip glazbe kojeg je Maja izvodila mene nije zanimao, ja sam tada radio s izvođačima u produkciji koja je bila više, ajmo tako reči, zapadnjačka"... - sjeća se šibenski estradni mag.

 

Sjeća se kako su se Boris Šuput i on zadnji put sreli u jednom zagrebačkom shopping centru, da mu je teško bilo vidjeti koliko se otežano kreće.

"Kad je nastradao, dolazio sam svakodnevno u Traumatološku kliniku kod njega, viđao se s njegovom suprugom i Majom. Kad je prebačen u toplice, telefonski smo bili u kontaktu. Težak je to udarac" - podvukao je Zoran Škugor.

Naslovnica Showbizz