Mozaik Showbizz

ANGAŽIRANA GLUMICA

Nicole Kidman na platnima će osvanuti neprepoznatljiva, u tri uloge zaredom staje u snažnu zaštitu žena

ANGAŽIRANA GLUMICA

Prošle je godine dobila nagradu Emmy za ulogu u uspješnoj seriji "Male laži", u kojoj je portretirala ženu koja je svoje probleme skrivala iza prekrasne fasade, a za nekoliko dana će na filmskom festivalu u Torontu premijeru imati film u kojemu Nicole Kidman glumi ženu koja sav svoj unutarnji mrak pokazuje i cijelom svojom vanjštinom.

U filmu "Destroyer", koji će u kina stići koncem prosinca, Nicole glumi losangelesku policajku Erin Bell koja se kao mlada žena infiltrirala u kriminalističku organizaciju, a 20 godina kasnije i dalje nosi traume tog iskustva. Nicole je gotovo neprepoznatljiva u toj ulozi, transformirala se u ženu koja svoju prošlost, neispavanost, gorčinu i bijes pokazuje tijelom i licem.

Priča o zlostavljaču s Foxa

No, Nicole je već uvelike u svom sljedećem projektu, glumit će Gretchen Carlson u filmu koji još nema ime, a bit će to priča o dvjema voditeljicama Fox Newsa koje su progovorile o seksualnom uznemiravanju na poslu prije nego što je na scenu stupio pokret #MeToo.

Film okuplja sjajnu glumačku postavu, Charlize Theron glumit će Megyn Kelly, koja je postala slavna sukobivši se s Donaldom Trumpom tijekom predsjedničke izborne kampanje 2016. godine, a sada je voditeljica jutarnjeg programa na mreži NBC.

John Lithgow, hvaljen za portretiranje Winstona Churchilla u Netflixovoj seriji "Kruna", utjelovit će Rogera Ailesa, suosnivača Fox Newsa koji je pod njegovim vodstvom postao najgledaniji američki kabelski program vijesti i dom ključnih konzervativnih političkih komentatora.

Ailes je bio savjetnik republikanskim predsjednicima od Richarda Nixona do Ronalda Reagana, a bio je blizak i s Trumpom. U srpnju 2016. je morao podnijeti ostavku zbog niza optužbi za seksualno uznemiravanje i tužbe koju je podnijela Gretchen Carlson, tvrdeći da je dobila otkaz jer je odbila njegove neprimjerene seksualne prijedloge.

Tužba je otvorila vrata optužbama brojnih drugih žena, uključujući Megyn Kelly, koje su tvrdile da ih je "hvatao" ili se pokušavao približiti na neprimjeren način, i namjeravale razotkriti ono što su nazivale ženomrzačkom kulturom na toj mreži. Ailes je negirao sve optužbe i preminuo je u svibnju 2017. godine.

Gretchen Carlson, koju će glumiti Nicole Kidman, je bivša Miss Amerike koja se obrazovala na Stanfordu i Oxfordu, u rujnu 2016. godine, nakon tužbe koju je podnijela protiv Ailesa, nagodila se s 21st Century Fox Corporation, roditeljskom tvrtkom Fox Newsa, na 20 milijuna dolara.

Roar

Ovaj film nije jedini projekt u skoroj budućnosti Nicole Kidman. Australska zvijezda udružit će snage s uspješnom irskom spisateljicom Ceceliom Ahern na televizijskoj adaptaciji njezina sljedećeg djela "Roar". Nicoleina tvrtka Blossom Films i Cecelijina Greenlight Go Productions priprema televizijsku seriju, a obje će žene biti izvršne producentice. Zasad nije poznato hoće li Nicole preuzeti i neku od uloga.

U Irskoj će se knjiga "Roar" pojaviti 1. studenoga, u SAD-u u travnju sljedeće godine, a zapravo se radi o kolekciji 30 kratkih priča u kojima su žene pokretački likovi, svaka od njih istražuje različite apsurdne kontradikcije i probleme stvarnog života.

Nicoleina tvrtka Blossom Films postigla je golemi uspjeh serijom "Male laži", a 36-godišnja Cecelia Ahern, čije su knjige prodane u više od 25 milijuna primjeraka širom svijeta, kaže da je "iznimno počašćena što ima priliku raditi s tom fenomenalnom ekipom".

Njezini romani "P.S. I Love You" i "Love, Rosie", adaptirani su u filmove, a "Samantha Who?" u televizijsku seriju.

 

Naslovnica Showbizz