Mozaik Showbizz

'Lud, zbunjen, normalan'

Obožavatelji na društvenim mrežama negoduju zbog odlaska Senada Bašića: Bez Faruka nema ni serije, bit će to čisti promašaj!

'Lud, zbunjen, normalan'

Senad Bašić više neće glumiti Faruka Fazlinovića u BH humorističnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”, koja se u Hrvatskoj emitira na Novoj TV.

Filmski i kazališni glumac, te profesor na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti, je zbog nepovoljnih financijskih uvjeta odustao od snimanja njezine dvanaeste sezone u produkciji sarajevske kuće FIST, pa će scenarist Feđa Isović morati intervenirati u nastavku priče o obitelji Fazlinović, čije će se nove dogodovštine početi snimati u listopadu.

- Prije dvije godine Nova TV je dolazila naručiti 36 epizoda, da bi ih bilo ukupno 300. Onda sam ja sam tražio od izvršne produkcije da dođe do promjene teksta ugovora za tih novih 36 epizoda, kako bih imao zakonom regulirano 50 godina barem neko od eksploatatorskih prava. Ipak, nije bilo volje da se išta mijenja – objasnio je Bašić u sarajevskom “Dnevnom avazu” dodajući kako je, upravo zbog činjenice što na drugoj strani nije bilo želje za uvođenjem promjena u stavkama njegova ugovora, odlučio 'presjeći' stvar.

- Zbog toga što nisu htjeli da se išta mijenja u odnosu na prethodne ugovore donio sam odluku da više ne radim "Lud, zbunjen, normalan" – jasan je bio Bašić, poželjevši "autorskoj, glumačkoj, producentskoj i tehničkoj ekipi da s novim epizodama naprave još veći uspjeh od dosadašnjeg".

Glumac je svoju potvrdu o napuštanju serije redatelja Elvira Jukića obznanio i na svom Facebook profilu, što je izazvalo nezadovoljstvo među ljubiteljima njegova lika.

"Ne mogu zamisliti tu seriju bez vas, kao i bez druga dva lika (op.a. Mustafa Nadarević i Moamer Kasumović). U ovom slučaju svi smo gubitnici, nažalost", "bez Faruka nema ni serije, bit će to čisti promašaj i gubitak novca, to je sramotno što rade i ucjenjuju glumce", "serija bez tebe kao grah bez luka i soli", "neću je ni gledat", "ne znam kako će izgledati taj scenarij, ali bolje da nema pola ekipe, a da je Senad tu", "ode 'Akord' u stečaj","sve što valja u ovoj državi otjeraše i onda kad ode gdje drugo, e onda se kofrčimo da je naš Bosanac"... tek su neki od komentara razočaranih gledatelja kojima će Senadov Faruk silno nedostajati.

Neki od njih već su počeli maštati o potencijalnim promjenama u scenariju ("znači, očekuje se da je Faruk umro od predoziranja i na pogrebu će se pojaviti neki brat ili polubrat od Izetovih švalerancija i on će nastaviti biti Izetov sin. E neće moći, dosta je što je Dino umro, pa treba i Farik. To je tragedija, a ne komedija"), premda FIST-ovi producenti ne žele otkrivati kakvu je sudbinu scenarist Isović namijenio Bašićevu liku niti komentirati njegovo povlačenje iz projekta.

"Stav produkcije FIST je da ne dajemo izjave i ne iznosimo detalje projekta sve dok ne krenemo s produkcijom serije, koja kreće u listopadu i tada ćemo biti na raspolaganju za sva pitanja", uzvratila je Lana Marlović, izvršna producentica serije "Lud, zbunjen, normalan" na upite što će se dogoditi s Farukovim likom (je li već predviđeno scenarističko "rješenje" i hoće li doći do zamjene u glumačkoj postavi) i jesu li Bašićevi ugovorni zahtjevi bili razumni ili nerealni. Izvršni producenti nisu htjeli javno procjenjivati ni kako će se Senadov izostanak iz serije odraziti na gledanost nove sezone.

Na Novoj TV tek su potvrdili da je njihova kuća "naručitelj novih nastavaka serije 'Lud, zbunjen, normalan', koju producira produkcijska kuća FIST iz Sarajeva".

"S obzirom na to da se radi o produkciji dvanaeste sezone serije, neminovno je da će doći i ovaj put do izmjena u konceptu i glumačkoj postavi, a ovaj put i u redovima glavnog trojca. Koje će sve novosti novi nastavci donijeti, rano je otkriti. Nova TV vjeruje da će i ovaj put dobiti vrhunski proizvod od producentske kuće te da će serija i dalje zadržati popularnost", naveli su s Nove TV u svojim odgovorima na naše upite, napominjući da "nisu u mogućnosti komentirati stavke ugovora između glumaca i produkcijske kuće".

Dok se Senad Bašić povlači iz uspješnog projekta, šuška se da se u popularni serijal vraćaju Čombe i Šefika, koje tumače Miraj Grbić i Jasna Žalica.

Naslovnica Showbizz