Mozaik Showbizz

Našla krivce

Jelena Veljača o spornim fotografijama s Instagrama: Živimo u patrijarhalnim sredinama, uvijek ću govoriti protiv toga!

Našla krivce

Koliko, kako i zašto uopće objavljivati djecu na Instagramu, pitanja su kojima ne možemo pobjeći u današnje vrijeme kada je apsolutno sve na društvenim mrežama.

Korisnici tih platforma objavljuju sebe i svoje bližnje u najintimnijim dnevnim situacijama, a i radnje koje su donedavno bile rezervirane za strogu privatnost javno se stavljaju drugima pod nos. Neki svoje profile uređuju na taj način, nema im se što prigovoriti. Ili ipak ima?

Jelena Veljača jedna je od domaćih "celebrityja" čije su fotografije objavljene na Instagramu uzburkale ostale korisnike, osobito mlade majke poput nje same. Kako može pokazati svoje dijete u kadi, unatoč tome što se ništa ne vidi, zanima pratiteljice, a nakon objave potpuno golišave djevojčice neki su očito zaključili da je glumica prevršila svaku mjeru.

Po prvi je put Veljača otvoreno progovorila o tim situacijama, a za prijavu je okrivila i iznimno patrijarhalno društvo u kojemu živi. Glumica je, podsjećamo, s uskoro bivšim mužem Draženom Čučekom i njihovom kćerkicom Lenom, preselila u Beograd za vrijeme snimanja serije "Pogrešan čovjek", a oba je svoja prebivališta odlučila okriviti za hajku kojoj je izložena na Instagramu.
 

 

"Instagram mi je zabranio dvije fotografije. Mislim da se radi o nekim prijavama zato što su fotografije koje su meni blokirane onakve kakve postoje na Instagramu i koje poštuju njegova pravila. Najpoznatija je ta fotografija na kojoj sam se ja kupala s Lenom u kadi. Naravno da se apsolutno ne vidi nijedan moj, a ni njezin dio tijela, ali poanta te fotografije i nije bila golotinja. Za Boga miloga, to je dijete od dvije godine!", priča Veljača za srpski Blic.

"Živimo u vrlo patrijarhalnim sredinama, govorim sada i o Srbiji i o Hrvatskoj. Tu je možda malo i patrijarhalnije zbog utjecaja Katoličke crkve koji je izuzetno snažan, a koji ženu tretira kao što je tretira, s čime se apsolutno ne slažem - veliki sam protivnik toga i uvijek ću govoriti protiv toga! Jesam, velika sam feministkinja i to mi je važno", zaključuje.

 

Naslovnica Showbizz