Mozaik Showbizz

'OBJEKTIVIZACIJA'

'Moj susjed preko puta u gaćama kosi travu i nikom ništa, moj frend trener se slikao, žene se dive pločicama...': Nives se pobunila i užgala raspravu

'OBJEKTIVIZACIJA'

Nives Celzijus je, dva dana zaredom, potakla žestoku raspravu na svom profilu na Instagramu koja je polučila više stotina komentara. Ovaj put pjevačica je podijelila sa svojim pratiteljima nezadovoljstvo zbog toga što je neke žene prozivaju da "objektivizira" vlastiti spol. Pa je Nives tako navela:

"Kaže meni neka žena da nije u redu kako žene poput mene potiču objektivizaciju žena i kako bi se trebala solidarizirati i pomoći u borbi za ravnopravnost, tako da se odjenem. Valjda...

Evo ja fakat ne volim previše odjeće na sebi. Vruće mi je i znojim se... Moj susjed preko puta u gaćama kosi travu i nikom ništa. Nitko ga ne optužuje za poticanje objektivizacije muškaraca...

Moj frend, trener, evo slikao torzo, žene se dive pločicama, ni slova o poticanju objektivizacije. Žena na nudističkoj potiče objektivizaciju žene, muškarac na nudističkoj je slobodouman i voli prirodu...

I kako da se ja sad to točno borim za ravnopravnost tako što se obučem? Tako da umrem od vrućine? Kako je meni u tom slučaju dobro? Što točno od toga imaju sve moje istomišljenice? Evo, ja bih htjela da se netko izbori za sve nas žene koje se mnogo znojimo, pa da i ja lijepo mogu u gaćama da kosim, pa lijepo odmah i pocrnim i pritom ne umrem od vrućine..." - pozvala je Celzijus. 

 

 

Kaze meni neka zena da nije u redu kako zene poput mene poticu objektivizaciju zena i kako bih se trebala solidarizirat i pomoci u borbi za ravnopravnost tako da se odjenem. Valjda...Evo ja fakat ne volim previse odjece na sebi. Vruce mi je i znojim se... Moj susjed preko puta u gacama kosi travu i nikom nista. Nitko ga ne optuzuje za poticanje objektivizacije muskaraca...Moj frend, trener, evo slikao torzo, zene se dive plocicama, ni slova o poticanju objektivizacije. Zena na nudistickoj potice objektivizaciju zene, muskarac na nudistickoj je slobodouman i voli prirodu...I kako da se ja sad to tocno borim za ravnopravnost tako sto se obucem? Tako da umrem od vrucine? Kako je meni u tom slucaju dobro? Sta tocno od toga imaju sve moje istomisljenice? Evo ja bih htjela da se netko izbori za sve nas zene koje se mnogo znojimo pa da i ja lijepo mogu u gacama da kosim, pa lijepo odmah i pocrnim i pritom ne umrem od vrucine. 😂😂😂🙈😜

A post shared by Nives Celsius (@nivescelsius) on


Komentar koji je odmah zaslužio poseban "lajk" od Nives bio je jednoga od brojnih muškaraca, koji su se smjesta uključili u raspravu, a koji je ustvrdio nešto što bi mnogi potpisali.

"Koliko pratim borce za ravnopravnost spolova, pa i neke druge ravnopravnosti, one su upravo te koji prvi uskraćuju slobodu ponašanja. Eto upravo to čini i ta žena što te ograničava i stavlja u neke gabarite samo njoj prihvatljive. Umjesto da je obrnuto, da se za ravnopravnost borimo slobodom izbora življenja na sebi prihvatljiv način. Sloboda i mogućnost izbora je jedini pravedni način borbe, u kojem smo svi ravnopravni, pa makar bili i drugačiji". 

Jedna od također brojnih žena koje su se priključile raspravi napisala je:

"Ženska elegancija je iznutra, ako žena ne zna biti elegantna gola, ni sto tona odjeće joj neće pomoći da izgleda elegantno. Osobno mislim da svatko svoje tijelo treba moći tretirati na način na koji mu odgovara, a ako ćemo o objektivizaciji žene, onda oni tebe objektiviziraju kad vide samo izgled izvana. Svaka žena je posebna i zaslužuje jednako poštovanje. Žene se trebaju držati zajedno, a ne nabacivati takvim komentarima. Draga, predivna si!". 

Kad se u analizu uključio jedan mladić, sve je drugo moralo pasti u drugi plan, jer je on bio uporan i nije prestajao "bombardirati" komentarima, koji su svi, u "rasutom" izdanju, držali tezu prvoga.

"A zlato, kada si vec počela o ravnopravnosti... Reci ti meni kako to da na ovom svijetu nema slučajeva da jedna pametna, odvjetnica, pravnica, inžinjerka, ne završi s jednim pomoćnim radnikom, čistačem, bauštelcem i zajedno provedu cijeli život. Ja sam vidio, doživio, da odvjetnik, pravnik, inžinjer završi s kućnom pomoćnicom, čistačicom, itd. Di je tu vaša ravnopravnost? Zašto ste vi stvorile famu da, ako ste "lepe", zaslužujete najbolje. Možes li mi taj fenomen objasniti?"

 

A post shared by Nives Celsius (@nivescelsius) on


"Ne bih se baš složila da nema i tih primjera. Možda jednostavno te žene traže ravnopravnog partnera, a ti muškarci besplatnu kućnu pomoćnicu?" - odgovorila je Nives, te u kasnijoj raspravi dodala:

"Ovdje jedino ti obezvrijeđuješ i kategoriziraš žene na osnovu profesije... Poanta je da većini muškaraca ne odgovaraju superiornije žene u kojem god pogledu. Velik broj muškaraca se uopće ne zna nositi s ženama, tj činjenicom da one zarađuju više od njih...".

Otkrila je i kako je i sama svojevrsna "kućna pomoćnica", jer besplatno čisti ulaz svoje zgrade otkad nemaju čistačicu.
Dugotrajnu i iscrpljujuću raspravu jedna je gospođa mudro zaključila izjavom:

"Ne želim nikoga ovdje uvrijediti, ali vidim da su se svakakve diskusije potegnule. Danas je postao veliki problem ako žene ne vole svoje tijelo, pa je sad opet problem ako svoje tijelo - vole!".

 

 

A post shared by Nives Celsius (@nivescelsius) on

 

 

Naslovnica Showbizz