Mozaik Showbizz

SASVIM OTVORENO

Nina Badrić o svojim bivšim i sadašnjim ljubavima: Bolje poštena rastava nego nepošten brak. Nije samo ljubav dovoljna ako nema razumijevanja

SASVIM OTVORENO

Vruća i intenzivna koncertna aktivnost ovoga ljeta nije spriječila pjevačicu Ninu Badrić da dođe uputiti posljednji pozdrav neprežaljenom kolegi Oliveru Dragojeviću u splitsko Hrvatsko narodno kazalište, gdje je plijenila pozornost svojom decentno odjevenom pojavom. O uspomenama koje je vežu za pjevača, te koncertima i drugim planovima porazgovarali smo s poznatom glazbenicom za "Slobodnu".

Čini se da ovo ljeto nećete stići puno boraviti na vašoj omiljenoj turističkoj destinaciji, u Jelsi na Hvaru... Ili će bablje ljeto biti rezervirano za to? Možda nešto egzotičnije ipak?

- Skoknem ja kad imam dva-tri dana slobodno do Jelse. Nije mi teško, pogotovo ako sam ovdje negdje oko Splita. Ukradem koji dan da odmorim dušu pored mora i mira. Samo da je mir... A dolje sam ga našla. Nitko me ne "pegla" niti gleda kao Ninu Badrić. Dolje sam sasvim obična, što meni najviše odgovara.

U Šibeniku pjevate 12. kolovoza, a dva dana poslije u Zadru. Već ste odradili i zapažene nastupe u Kuli Kamerlengo u Trogiru, na Hvaru... Imate li stalnu publiku koja dolazi na vaše koncerte?

- Radim puno ovoga ljeta i uživam u svakom koncertu. Guštam u činjenici da se još uvijek mogu predstaviti publici samo glazbom. Bend mi je bolji nego ikad; upucani smo strahovito i obožavam naše koncerte. A ljudi, dođu odasvud. Neki me tek prvi put čuju uživo, a neki su bili na mnogim koncertima. Bogu hvala, puno je duša kojima moja glazba znači, i koji me vole.

Kad god s vama razgovaramo, možemo reći da "proživljavate najbolje godine". Doista, čak i u vrijeme nekih privatnih kriza bili ste glazbeno potentni i uvijek uživali bezrezervnu podršku publike. Kako to uspijevate?

- Ja sam to što jesam, od prvog dana. Ne znam... Eto, možda baš to je stvorilo vjerodostojnost. Ta iskrenost do kosti, koju ne skrivam, ljudi vole. Dajem se sto posto glazbi, a ona mi kroz publiku vraća na najljepši mogući način. Imam veliku ljubav publike i na tome sam zahvalna. Taksist koji me vozio neki dan iz Splita do aerodroma poslije Oliverova ispraćaja mi je rekao: "Nina, ti si mi najdraža pjevačica od sviju u Dalmaciji". A ja njemu kažem: "Ja nisam iz Dalmacije, ja sam iz Zagreba". A on će meni: "Meni si uvijek potaman, i kako pivaš i kako izgledaš, a i kakav si čovik. Još samo da se udaš za Dalmoša, pa ćeš bit naša (smijeh)".

Bivši brak

Iza vas je šestogodišnji brak s mlađim suprugom, a sada sretno ljubite nešto starijeg poduzetnika. Je li novi brak na pomolu, priželjkujete li ga?

- Provela sam dvanaest zajedničkih godina, što u vezi a kasnije u braku sa bivšim mužem. A onda... Bolje poštena rastava nego nepošten brak. Nije samo ljubav dovoljna ako nema razumijevanja, žrtvovanja, tolerancije i poštovanja, tada dakle nema ni dobre baze za biti s nekim. Ja vam vjerujem u onaj Grašin stih "prava ljubav nikad ne promaši."

U karijeri ste, barem u domaćim okvirima, dosegnuli vrhunac. Osjećate li potrebu realizirati se u onom iskonskom biološkom smislu, naime postati majka?

- Svaka žena to želi. I nemojte misliti da je u mome slučaju išta drukčije.

Koncertno ste, rekosmo, aktivni. Što je s diskografijom, kakvi su planovi?

- Do kraja godine objavit ću album kojem se jako veselim! Snimam i u studiju sam.

Dosta toga još stignete obaviti, no prilika za neke pothvate zauvijek je izgubljena; primjerice, duet s Oliverom Dragojevićem. Žalite li što niste zajedno ostavili glazbeni trag na taj način?

- Imala sam privilegiju puno puta stati i podjeliti pozornicu s Oliverom. I to mi je dovoljno, na tome sam mu beskrajno zahvalna. Volim ga oduvijek, teško mi je govoriti o njemu u prošlom vremenu.

Pjesmu Zdenka Runjića "Što učinio si ti" Oliver je proslavio, a vi vrhunski prepjevali. Je li vam odao priznanje za to?

- I Oliveru i Zdenku se strašno svidjela obrada te pjesme, sjećam se da su obojica digla palac gore.

Nova godina na Stradunu

Svi znamo koliko vas je u glazbenom i ljudskom smislu zadužio pokojni Dino Dvornik, vaš prvi mentor na neki način. Proživljavate li ponovno teške trenutke sad kad nas je napustio i drugi velikan scene, možda jedan od posljednjih?

- Dakako, još sam pod dojmom svega. Treba pustiti njegovu obitelj da ga u miru isprati i da uzmu zraka nakon svega; njima je ipak najteže. Puno je Oliver značio u mome životu, doista. Kao što sam rekla, još mi nikako nije sjelo da je otišao... Sve mislim da će odnekud doći i reći: "A, jesan vas sve zajeba". Voljela sam ga i poštovala neizmjerno, i tako će biti zauvijek. Mogla bih satima pričati što me sve za njega veže. I pričat ćemo o Oliveru svaki drugi put, samo sada ne više. Trenutno je previše tuge u meni.

Kad ćete napraviti veliki koncert u Splitu, napuniti Spaladium Arenu ili čak Poljud? Vi to možete, bez sumnje.

- Ostala sam sve ove godine dužna Splitu veliki koncert. Iduće godine svakako dolazim! Bit će to koncert kakav splitska publika a i ja zaslužujemo. Ono, da se nađemo na pravome mjestu gdje ćemo moći zajedno pjevati i guštati.

Imate li ambicija snimiti možda neku navijačku ili domoljubnu pjesmu?

- Ja navijam za ljubav i dobro u ljudima. I to su moje navijačke pjesme.

Jeste li već rezervirani za novogodišnji doček?

- Vidimo se na Stradunu u Dubrovniku! Bit će to sjajan završetak i još bolji početak Nove godine.

 

Naslovnica Showbizz