Mozaik Showbizz

Tragom mjuzikla

Pogledajte koje je svjetske zvijezde 'Mamma Mia' privukla u Hrvatsku: neke od njih su stigle u tajnosti, a prezgodna nogometaševa supruga plijeni poglede na Korčuli

Tragom mjuzikla

Isto kao glumačka postava iz "Mamma Mie", koja je lani na Visu snimala filmski spektakl i uživala u kristalnim uvalama, u kupanju, sunčanju, veslanju na dasci, tako je idealni ljetni odmor odradio i slavni umirovljeni nogometaš Luis Figo.

Lani je guštao na Hvaru, a ove je godine otišao malo južnije, što je pokazao i obiljem ljetnih foki na svom Instagram profilu. Ljeto je i ove godine u naš kraj, u plave kutke Jadrana, njegove kristalno čiste uvale, dovelo mnoštvo svjetskih celebova. Uz Figa koji je u društvu supruge, švedske manekenke Helen Svedin, guštao i u skrivenim uvalama Korčule i Mljeta, odmor u našoj zemlji odlučila je provesti i slavna američka glumica Thandie Newton.

U društvu četverogodišnjeg sinčića Bookera Jombe Parkera, fotkala se u šetnji starim viškim kalama, obišla je i vojne tunele, jednu od atrakcija otoka koji je dugo vremena bio zatvoren za javnost. I nju su očito privukle objave filmskih joj kolega Piercea Brosnana, Amande Seyfried, Andyja Garcije i ostalih sudionika filmskog spektakla "Mamma Mia", koji su u svijet preko društvenih mreža pustili najljepšu moguću priču o našim ljepotama.

Njezin je dolazak, sasvim tipično za viške domaćine, prošao bez velike trke i strke, kakva se inače događa gdje god da se pojavi. Nije čudno, Thandie je u svjetskim okvirima veliki celeb, a najveću popularnost ponajviše duguje ulozi u seriji "Westworld" koja joj je donijela nominaciju za nagradu Emmy.

Ljeto na Jadranu nije propustio ni popularni kolumbijski pjevač Maluma, kojeg obožavatelji slave i zbog dueta s plavokosom Shakirom. Zašto Hrvatska? Možda je presudila činjenica da mu djevojka Natalija vuče naše korijene. Bila je to odlična prigoda da posjeti zemlju svojih predaka, a usput uživa i vidi neke od naših najvećih atrakcija poput Dubrovnika.

Taj je grad za odmor odabrao i Idris Elba, slavni glumac poznat iz brojnih filmskih uspješnica. Ali isto tako vrlo vješt i u glazbenim vodama, u kojima je slavu stekao DJ talentom. Upravo je zbog te uloge boravio u Dubrovniku, gdje je imao nastup u okviru Electronic festivala.

Najveće oduševljenje je možda ipak pokazala Eva LaRue, glumica iz serije "CSI: Miami", ali i poznata travel blogerica, koja je u svojim dnevnicima našu obalu nahvalila do maksimalnih granica. Sve joj se svidjelo, kristalno more, hrana, tradicija i povijest, kamene kućice i ljudi. Kao i sve Amerikance u trans je bacilo saznanje o dugoj povijesti hrvatskog kraja, najviše je, navela je, šokirala činjenica da imamo gradove toliko stare, a usput toliko čiste i sačuvane. Otkrila je naša vina, idealni zadarski zalazak sunca, a navela je i kao ne bi imala ništa protiv da u svoju zemlju sa sobom povede i nekog našeg muškarca.

Hrvatskim morem ovih tjedana plovi još podosta brojnih celebova koji svoj dolazak na našu obalu kriju kao zmija noge. Želeći sačuvati svoju intimu, počesto, kažu nam vlasnici restorana, skrivaju termin dolazaka, traže zavučene stolove, ili čak rezerviraju cijeli restoran, samo za sebe i svoju prateću svitu. Tek kada odu, kada se usidre u nekoj novoj skrivenoj vali, osvane vijest da su inkognito boravili u nekom kraju.

- Svake godine imamo podosta poznatih ljudi koji tijekom boravka u hvarskom akvatoriju svrate na naše specijalitete, oboritu ribu, jastoge, škampe i vrhunska domaća vina. Ove sezone u "Garifulu" smo ugostili tenisačicu Jelenu Janković, Michaela Trahana, bivšeg igrača američkog nogometa, tinejdžersku glazbenu zvijezdu Nicka Jonasa, sportaše Keylora Navasa i Andera Herera... - kaže Ivana Vrselja, PR iz hvarskog "Garifula".

Naslovnica Showbizz