Mozaik Showbizz

ljepote kao mamac

Hrvatska na meti brojnih 'realityja': nisu baš pametni, ali su dobra reklama, evo što se zadnje intrigantno snimalo u Lijepoj našoj

ljepote kao mamac

Osim što je Hrvatska zbog svojih atraktivnih lokacija privlačna brojnim filmašima za potrebe snimanja filma, njezine prirodne ljepote i povijesne znamenitosti mame i producente reality showova, te su se neke epizode snimale upravo na našem tlu.
Kako prenose strani mediji, nove epizode popularnog realityja "Made in Chelsea" snimaju se baš u Hrvatskoj, točnije na otoku Hvaru.
Sezone ovog nagrađivanog showa snimale su se u Dubaiju, Los Angelesu, Las Vegasu, Saint-Tropezu, New Yorku i ostalim luksuznim destinacijama, a ovoga su puta ljubavne intrige i probleme mladih Engleza odlučili snimiti na našoj obali, što je više nego izvrsna promocija naše zemlje. Potvrđeno je da za mjesec dana počinje emitiranje novih serija, a prva sezona snimljena je 2011. godine.
Osim "Made in Chelsea", prošlog ljeta reality "Croatia 2017: The Brits are coming" (Hrvatska 2017: Britanci dolaze) sniman je na Zrću i prikazuje dvotjednu avanturu mladih, divljih Britanaca iz različitih dijelova Ujedinjenog Kraljevstva.
- Ne znam ništa o Hrvatskoj, vidio sam tek nekoliko fotografija. Nije mi važno koliko ćemo potrošiti, najvažnije je da se zabavimo - za medije je tada kazao Joel, devetnaestogodišnjak koji je odlučio provesti najluđe ljeto upravo na Zrću, za koje je čuo da je raj za partijanere.
Kao što je poznato, Uprava parka prirode Kopački rit u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša dopustila je snimanje reality showa "Goli i uplašeni" radi promocije ovog područja i njegovih prirodnih bogatstava. Show u produkciji Discovery Channela, u kojem se goli natjecatelji natječu u preživljavanju u divljini, sniman je 2015., a snimanje je trajalo desetak dana. Sudionici su bili više nego oduševljeni lokacijom, o čemu su pisali i strani mediji.
Hrvatska je bila primamljiva i Discovery Channelu, pa su se na Velebitu snimale epizode "Preživljavanje udvoje", u kojoj su avanturist Grady Powell i Josh James pokušali preživjeti divlje i nemilosrdne terene. Scenarij je bila nesreća na raftingu, a Josh i Grady na raspolaganju su imali nož, uže te nasukani, oštećeni raft kojim su pokušali doći do prvog naseljenog mjesta.
Kako su mediji prenosili, ovi junaci oduševljeni su bili Velebitom i idiličnim prirodnim ljepotama Hrvatske.

Epizode "Below deck" snimale su se diljem naše obale, a ekipa je svratila i u Split. Zanimljivi show prati članove posade koji rade i služe izrazito bogate Amerikance koji za tjedan dana boravka na luksuznoj jahti plaćaju čak 2 milijuna kuna. Članovi se u međuvremenu bore s velikim stresom koji ih prati tijekom cijelog putovanja. Prethodne lokacije bile su u Americi i Grčkoj, no producentska ekipa, otkrivši ljepote naše zemlje, odlučila je da će nove epizode biti snimane baš u Hrvatskoj.

Korejci su također otkrili i iskoristili prirodne potencijale Lijepe naše i napravili hvalevrijedne dokumentarce i realityje.
Snimljene su epizode popularnog reality showa "Romantic", u kojem je ekipa započela putovanje u Zagrebu, te se nastavila spuštati prema Plitvicama, do juga Hrvatske. Obišli su i otoke te tako napravili savršenu reklamu našoj zemlji.

Snimili su i epizode "Noonas over flowers", gdje je ekipa backpackerica putovala Hrvatskom.
Kao što je poznato, nakon emitiranja epizoda porastao je broj gostiju iz Koreje, kojih je sve više posljednjih godina. Osim toga, sinonim za Hrvatsku strancima je i "Igra prijestolja", čije su se epizode snimale unutar Hrvatske. Općenito, filmske atrakcije donijele su nam još više turista, a broj onih koji nam dolaze kako bi vidjeli mjesto na kojem se snimao njihov omiljeni kadar donio nam je milijune.

Naslovnica Showbizz