Mozaik Showbizz

Jedna stara fotka

Je li Lille najvatrenija podržavateljica reprezentacije? Splićanka se već 'nabrijala', a prognozirala je i večerašnji rezultat

Jedna stara fotka

Iako nas od prve utakmice Hrvatske na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu dijeli otprilike šest sati, neki su se već 'nabrijali' kako bi večerašnje navijanje bilo 'na nivou'.

I ne samo ugostitelji, koji su svoje ekrane postavili na strateška mjesta, oboružali se zastavicama i sada samo zadovoljno (unaprijed) trljaju ruke, već ima i onih koje domoljubni ponos drži od ranoga jutra. A jedna od tih, najžešćih, je sigurno i popularna Splićanka Lille, koja čini se pošto-poto želi zaraditi onaj Sevin epitet 'Nacionale'.

Lidija Bačić i inače voli naglašavati svoj nacionalni zanos, a kada je poseban događaj, poput večerašnjega, u pitanju, postaje posebno angažirana. 

'Ja nisam instant domoljub, to su me doma naučili!': Lille otpjevala himnu u rock verziji, poslušajte kako zvuči

Tako je povodom skorašnje utakmice s Nigerijom odlučila podijeliti posebnu objavu, a predvidjela je i rezultat. Objavila je, po ne znamo koji put, 'staru' fotku, a k tome i njenu najpoznatiju, na kojoj pozira umotana u hrvatsku zastavu u crnome grudnjaku. Istu onu koja joj je na 'avataru' i istu onu na koju je ekipa 'otkidala' u vrijeme kada je prvi put ugledala svjetlo dana.
 


Uz to je dobacila i svoju pretpostavku u vezi ishoda utakmice.

"Hrvatska! Moja prognoza za prvu utakmicu je naša pobjeda", nimalo skromno je zaključila. Pridružili su joj se uskoro i pratitelji sa svojim prognozama, od kojih sav postotak odlazi na one uvjerene u pobjedu, dakako.

 

 

Ja nisam instant domoljub (bacite oko na moju profilnu sliku), volim Hrvatsku i to me moja obitelj naučila. Osjećaj ponosa kada svira naša himna još mi prolazi kožom kao i kad sam bila dijete. Zanimljivo je da, naprimjer, u Americi svi pjevaju američku himnu, od country pjevača do Beyonce, Mariah Carey, Lady Gage... Tako iskazuju svoje domoljublje na sportskim događajima i u svim prilikama. Kod nas se rijetko ili nikako koristi naš ponos-naša himna! Ne krijem svoje domoljublje i ne koristim ga za samopromociju, nego je ono konstanta. Moje profilne slike na društvenim mrežama su godinama obilježene hrvatskom zastavom, često u prigodnim prilikama ili za Dan državnosti pjevam našu himnu, u kolovozu pjevam sa svojim bendom kao ponosna Splićanka i Hrvatica na velikom live koncertu za Dan pobjede u Kninu... Imala sam potrebu iz časti i ponosa za svoju zemlju snimiti našu himnu, da nas prati i da snaga moga glasa izazove ponos i u vama dok je slušate. Volim Hrvatsku i nadam se da ćete od sutra uživati u mojoj verziji himne i pjevati je kada slavimo naše pobjede🇭🇷 #lijepanašadomovino #lidijabacic #nationalanthemofcroatia

A post shared by LIDIJA BAČIĆ LILLE🇭🇷Singer🎤 (@lidijabacic_lile) on

Naslovnica Showbizz