Mozaik Showbizz

SLOBODA KONTRA PREDRASUDA

Luka Nižetić: Družim se s ljudima s kojima želim, bavim se poslovima kojim želim, ljubim koga želim, živim gdje želim...

SLOBODA KONTRA PREDRASUDA

- Apsolutno radim što želim. Družim se s ljudima s kojima želim, bavim se poslovima kojim želim, ljubim koga želim, živim gdje želim. Mislim da je sve stvar glave, čovjek samo treba odlučiti – kaže Luka Nižetić, koji isto, kratko i jasno, poručuje i u svom aktualnom singlu "Radim što želim" s autorskim potpisom Marija (tekst) i Branimira (glazba), oca i sina Mihaljevića čija je pjesma dotakla samu srž Lukina životnog stava.

Nižetić kaže kako je iskusni Mihaljević pogodio baš "u sridu" napisavši tekst kakvoga bi i on sam potpisao.

Pjesma o pravom životu

- Ovo je pjesma generacije i bunta, ali na prvom mjestu pjesma o ljubavi, slobodi i veselju. Samo malo treba kako bismo bili slobodni i radili što želimo, ali nažalost sve smo iskomplicirali što se dalo iskomplicirati, a tako je jednostavno.

Kad sam pred sebe dobio tekst gospodina Marija Mihaljevića nije bilo dvojbe. Pop glazba ne mora biti uvijek rezervirana za sladunjave teme, ona može progovarati i o društvenim stanjima koja se događaju u našoj okolini. Do sada sam pjevao o pravoj ljubavi, a ovoga puta pjevam o pravom životu – veli splitski glazbenik i suvlasnik Fun, Food&Wine bara "Fabrika" u Komiži u kojoj se, paralelno uz promociju novoga singla, priprema za nadolazeću turističku sezonu.

U staroj ribarskoj ljepotici, svojemu ljetnom utočištu i najdražoj mu dalmatinskoj destinaciji, boravi posljednjih tjedana – najprije je, u režiji Rina Barbira, na otoku Visu snimio videospot za "Radim što želim", a onda se posvetio ugostiteljskim poslovima.
Video je, veli, pomalo nadrealan jer oko njega levitiraju razni predmeti, vrlo razigran i kolorističan s neizbježnom dozom Luki itekako svojstvenog optimizma.

- Pokušavam se riješiti svih predrasuda koje uništavaju moju slobodu i slobodu drugih, poštujem sve različitosti ovoga svijeta jer u tome i leži prava ljepota, biti slobodan i raditi što želiš je, čini mi se, cilj svakog čovjeka, a ako nekome to smeta to je zasigurno zato što on sam ne radi ono što želi.

Život je stvarno kratak, nemam vremena za prosipanje, stoga, radim što želim. Probajte i vi, ludilo je – uz smiješak će Luka za čiju je radost ovih dana zaslužan i skorašnji dolazak u Hrvatsku sestre mu Petre i njezina supruga Frane Mastelića, koji žive u Americi.

Ljeto sa sestrom

- Veselim se sestrinu dolasku jer nismo se vidjeli gotovo dvije godine, ali hvala Bogu na internetu pa smo se čuli na svakodnevnoj bazi. Doći će mi i u Komižu tako da ćemo se nas dvoje provodit baš onako kako samo mi znamo. Na jesen planiram kod nje u San Francisco, ali još moram vidjeti s obzirom na poslovne obveze – jedva čeka Luka zagrliti Petru i prepustiti se ljetu u Komiži, koja će sljedećih mjeseci biti njegova stalna adresa.

Tek će je povremeno napuštati zbog koncerata i monodrame "Kako je Potjeh tražio istinu" s kojom će ovoga ljeta gostovati na kazališnim festivalima.

- Pozivam sve vaše čitatelje da dođu vidjeti Potjeha 21. lipnja u Šibeniku. Nećete požaliti, predstava je doista čarobna – poručuje Luka.

 


Pašalićeva estetika

Fotografije za Lukin novi singl i ovitak njegova aktualnog albuma "Ljubav je mukte" snimio je Matej Pašalić, suprug TV voditeljice Marijane Batinić, Petrine i Lukine dugogodišnje prijateljice.

- Matej je moj veliki prijatelj i iznimno talentiran fotograf. Lako mi se
opustiti ispred njegova objektiva, imamo i sličan ukus u estetici
fotografije – kaže Luka.


Mihaljević u drugom filmu

- Kada me Branimir obzirno, između izdavanja dvije knjige poezije, zamolio da mu nešto napišem za Luku, rekao sam mu da sam u drugom filmu, ali on je rekao da mu baš to treba.

Drago mi je da je Luka, kako se i čuje, s guštom otpjevao malo drukčiji tekst nego inače što će, čini mi se, rezultirati ne samo ljetnim uspjehom ove pjesme – vjeruje Mario Mihaljević, radijski voditelj, novinar, pjesnik i skladatelj zabavne glazbe.

 

Naslovnica Showbizz