Mozaik Showbizz

itekako ambiciozna

Niti ekonomistica, niti pravnica, niti kozmetičarka - iznenadit ćete kada doznate koji su planovi druge pratilje za miss Universe, Splićanke Silvane Došen

itekako ambiciozna

Nikada na manekensku pistu nije kročila, nikada nije odradila ni jedan photosession, no ljepota joj nije mogla proći nezapaženo, dapače, 26-godišnjoj Splićanki Silvani Došen, rođenoj u Münchenu, u kojem i živi cijeli život, ovog je vikenda priskrbila titulu druge pratilje Miss Universe Hrvatska 2018. Silvanu je i sam ulazak među pet najljepših djevojaka oduševio, a s njom i poslovne ponude koje su stigle netom nakon izbora. Našli su se tu pozivi za nošenje revija, snimanje editorijala i spotova, mnogo poslova o kojima je već na povratku u Njemačku počela pomno razmišljati.
– Rekla sam sebi: ma idem probati. Idem vidjeti kako izgledaju ti izbori ljepote, to svaku djevojku zanima. Mislila sam, možda mi se svidi taj svijet, možda bi moglo biti zanimljivo. I bilo je odlično i super, stigle su i poslovne ponude. Razmislit ću o njima, premda nekako mislim kako ipak u tom svijetu u Hrvatskoj ne možeš baš puno zaraditi. Premalo je to tržište za stvaranje posla. A ja imam planove u životu – kaže Silvana.
I to kakve. Silvana je inovator, smislila je zanimljivu verziju kista za šminkanje, prijavila je već taj patent i već je u velikim planovima za otvaranje svoje tvrtke. Još uvijek radi u marketingu jedne münchenske osiguravajuće kuće, no njezin je projekt jako intrigira, pa se toplo nada, kaže, kako će za godinu dana imati svoju tvrtku. Želi pokušati, baš kao i s ovim izborom, pa kako bude.
– Tražila sam svoj put za otvaranje nečeg svog, i tako sam došla na ideju za inovaciju tog patenta. I kako upravo radim na razvijanju svoga posla, moram vidjeti koliko mi se zapravo manekenski svijet može uklopiti u cijelu tu priču. Mene biznis jako zanima, i zato sam bila toliko sretna što sam na izboru upoznala Ivanu Trump. Ona je fenomenalna poslovna žena, ozbiljna, jaka, od nje djevojke mogu puno toga naučiti. Bila je s nama na večeri, poželjela nam je sreću, baš me se dojmila njezina priča. I ja bih voljela imati takvu karijeru. To je ono što mene vuče – kaže Silvana.
Majka joj je Šoltanka, obitelj ima tu kuću, te stan u Splitu, pa se vrlo često okupljaju na dalmatinskim odmorima. Ovaj kraj, Šoltu, Split, more, obožava, čak razmišlja kako bi jednom mogla tu i živjeti, računajući da bi s uzletom svoje tvrtke poslove ionako mogla obavljati bilo gdje u svijetu. A ona bi voljela to raditi baš iz Splita. Sa zagrebačkog izbora kući nosi divne uspomene, poznanstva s curama, među kojima se s nekima baš i zbližila. Upravo zato joj je cijeli Miss Universe doživljaj ostao u tolikom dobrom sjećanju da bi ga opet rado ponovila.
– Imam li dečka, e neka to bude moja mala tajna. Otkrit ću samo kako već pomalo moram početi razmišljati o stvaranju svoje obitelji. Osvojiti me može muškarac koji je dobar čovjek, čovjek s Božje strane, samo takav, i to mi je je najbitnije. Vjera mi je, znate, vrlo bitna u životu. To mi je na prvom mjestu – otkriva nam Silvana tvrdeći kako, uz prehranu punu Dalmacije na tanjuru, bez velikog odricanja od bilo čega, prakticira i tri do četiri puta tjedno odlazak u teretanu, te triput tjedno treninge boksa.
Izborom je prezadovoljan i njegov prvi čovjek Vladimir Kraljević, koji za prvoplasiranu djevojku Miju Pojatinu ima samo riječi hvale. No i naša Splićanka Silvana mu je "fantastic", i za nju, kao za svih prvih pet plasiranih djevojaka, ima veliki optimizam za njihov proboj u modnom svijetu. Otkrio nam je i nekoliko zanimljivosti, u ugošćavanju svoje drage prijateljice Ivane Trump pomogao mu je beogradski prijatelj Milan Popović, koji je po nju u Zagreb, nakon izbora, poslao luksuznu transfer-limuzinu. U svom beogradskom "Star Moda cafeu", sa sestrom Aleksandrom, Milan je za Ivanu te Vladimira i Mariju Kraljević organizirao privatni koktel dobrodošlice. Vladimir iznimno hvali velikodušnu gestu svoga dragog, dugogodišnjeg beogradskog prijatelja i poslovnog partnera.
– Šest mjeseci smo s ljudima iz Ivanina newyorškog ureda pregovarali oko njezina dolaska u Zagreb. Mi jesmo prijatelji, no ovo je bio veliki posao koji je trebalo uskladiti i s njezinim brojnim obvezama. Imali smo problem, Zagreb nema direktnu liniju s New Yorkom, pa je avionom došla u Beograd. Air Serbia je samo zbog nje ispraznio cijeli jedan dio svoje biznis-klase, samo kako bi imala maksimalnu privatnost i komfor. Rekla nam je kako je imala kraljevski tretman. A tako su se ponijeli i Milan i Aleksandra, pripremili su joj ekskluzivnu dobrodošlicu i predivne specijalitete, štrudle, losos, šampanjac. Ivanu je oduševila Hrvatska, ali i doček u "Star Moda cafeu" i u prekrasnom novootvorenom hotelu "Hilton Beograd", gdje je prespavala noć prije rano jutarnjeg leta za New York – veli Vladimir Kraljević.

Naslovnica Showbizz