Mozaik Showbizz

UVIJEK VJERAN

Mateja iz žirija 'Tri, dva, jedan kuhaj!' se požalila Pažaninu da joj je nešto upalo u oko, evo što joj je uzvratio, a kamera je sve snimila

 UVIJEK VJERAN

Stvarno nismo sigurni postoji li iti jedna rečenica koju je Ivan Pažanin, član žirija showa "Tri, dva, jedan kuhaj!", u popularnoj emisiji izgovorio na standardnom hrvatskom jeziku... Poprilično smo sigurni da su doslovno sve izrečene u dijalektu. A nama je, nećemo se lagat', drago čut splitski govor na televiziji s nacionalnom gledanošću, kao ugodnu protutežu raznim drugim dijalektima koji su kroz desetljeća prisutnosti u tv eteru gotovo zaživjeli kao standard.

"Ja san na to puka'...", "Kako bi ti reka...", "Ka u kužini od moje matere...", "A šta da ti rečen, nije život med i mliko!", "Oli di gori, oli je di priša?", "Volija bi najviše na svitu da Špiček kaže da bolje krpice u životu nije ija!" - neke su od nebrojenih tipičnih Ivanovih rečenica (uz one da je "sutra novi dan", da "jelo ima priču" ili da "jelo ima smisla"), kojima jednakim intenzitetom, dakako, konkuriraju i zagorski izrazi Pažaninovog kolege iz žirija Tomislava Špičeka.

"Meni pašeju kad omekane", "Riža ti je rascvatena!", "Osjeća se previše po tom zgoretom češnjaku!", "Oni su to trebali prelijati umakom..." - ovako zvuče samo neke od Špičekovih rečenica.

A kako svaka brza riječ na jezik uvijek doleti direktno iz srca, tako je i Pažaninov odgovor na problem kolegice iz žirija bio bez kalkulacija. Premda izgovoren tiho,ostao je snimljen.

Kad se Mateja Domitrović, naime, požalila: "Neš mi je u oku!", Pažanin je znao dijagnozu: "Dalmacija!". A evo i VIDEA.

Naslovnica Showbizz