Mozaik Showbizz

'Dragi čitatelju...'

I nakon preseljenja, promovira Hrvatsku: evo kako Vlatka Pokos nagovara strance da posjete Split

'Dragi čitatelju...'

Iako je u Kanadi, kako sama kaže, uposlena sa svih strana, Vlatka Pokos ipak je uhvatila vremena da otvori - blog. U eri Instagrama, Vlatka je odlučila da ipak ima nešto za reći, pa se preselila na ovu, lagano odumiruću, društvenu platormu.

Ne znamo je li 'popularnost' bloga 'Gazde' Todorića utjecala na njenu odluku, ili je pak u Kanadi bloganje još uvijek hit, ali Pokos je odlučna u oživljavanju same 'ideje pisanja', kad već ima toliko toga za reći.

Dobro ju je ponio taj zanos, jer je kao iz puške 'ispalila' nekoliko tekstova o fascinantnim ljepotama Dalmacije, naročito Splita i Dubrovnika. Iako djeluju poput napisa na turističkim prospektima, ima tu i njenoga dojma, malo nostalgičnih trenutaka, povijesnih činjenica... Nešto za svakoga, reklo bi se.

Što se povijesnih podataka tiče, zadržala se Pokos na osnovama osnova, da ne bi zaglibila na nepoznat teren, ali osobnh impresija ne nedostaje. Tekstovi nam djeluju baš kao iznenadne navale nostalgije, koja jednostavno mora negdje izići, pa zašto ne na blogu u obliku reklame.

Jer ne možemo se oteti dojmu da bivša voditeljica na sva usta čini upravo to - promovira, reklamira, kako hoćete, šalje poruku turistima da obavezno moraju posjetiti Hrvatsku. A u tome uopće nije suptilna, jer na nekoliko mjesta Vlatka piše upravo to:

"Dragi čitatelju, svakako bi trebao posjetiti Split", zaključuje tako tekst o ovome dalmatinskom gradu.

Prethodno objašnjava tko je bio Dioklecijan ("izniman čovjek i vojnik"), koliko olimpijskih medalja imaju Splićani ("najviše na svijetu") i po čemu je grad dobio ime ("brnistri, predivnom žutom cvijeću"). Podatci koje možda zna velika većina njenih čitatelja, ali ponavljanje je majka znanja.

"Zaljubljena sam u prirodne ljepote i tradiciju moje zemlje i jako sam sretna što mogu s vama to podijeliti!", poručila je Vlatka svim onim čitateljima kojima motivi pokretanja bloga i nisu najjasniji.

Naslovnica Showbizz