Mozaik Showbizz

REALITY SHOW

Vraća se 'Big Brother': nakon Žorža traži se 'normalna' ekipa, show opet vodi Blaće

REALITY SHOW

"Puca se na old school 'Big Brother' nalik onome u njegovoj prvoj sezoni. Zato su za ulazak u BB kuću i tražili uglavnom normalnu, cool ekipu." Tim nam je riječima dobro upućeni član produkcije nadolazećeg reality showa u režiji RTL Televizije otkrio koncept njegova novog izdanja, čije bi emitiranje navodno trebalo početi prije proljeća.

Šuška se kako bi se stanari u do sada najveću BB kuću, lociranu u zagrebačkom "Jadran filmu", trebali useliti već početkom veljače, no s RTL Televizije još nema službene potvrde informacije o početku emitiranja showa, u kojemu gledatelje očekuju nova reality uzbuđenja i javnosti dosad nepoznati stanari koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske. Za dobrovoljnu stodnevnu izolaciju pred TV kamerama navodno je bilo zainteresirano nekoliko tisuća kandidata, pa je produkcija na castinzima imala pune ruke posla.

Pripreme za devetu sezonu najpoznatijega reality showa u Hrvatskoj traju od početka listopada, a na projektu radi 150 ljudi. Novi stanari uživat će u kući veličine 1150 metara četvornih, a na raspolaganju će, među ostalim, imati i jacuzzi montiran ni manje ni više nego usred dnevnog boravka. Pedeset najnovijih 4K kamera snimat će svaki njihov korak u potpuno kontroliranom okruženju, gdje će biti u milosti Big Brothera i ljudi s kojima će dijeliti svoj novi, privremeni dom. Kamere će pokrivati i vrt veličine 250 metara četvornih, koji će produkcija postaviti na krov BB kuće.

Premda s RTL-a stižu šture informacije o novom "Big Brotheru", doznajemo kako bi kuća trebala biti znatno opremljenija i sadržajnija od doma BB stanara u sezoni 2016., u kojoj je pobijedio Splićanin Romano Obilinović, a cjelokupna produkcija znatno raskošnija.

Voditeljsku palicu popularnog televizijskog formata preuzet će Antonija Blaće, a u novom "Velikom bratu" vrijedit će poznata, već viđena pravila uz poneke izmjene oko načina nominacija i izbacivanja kandidata. Antonija je još prošloga rujna uputila javni poziv svim zainteresiranima za prijavu u devetu sezonu "Velikog brata" u Hrvatskoj i već je nakon prve objave te informacije na adresu RTL Televizije stiglo petstotinjak prijava.

U kratkom videouratku Antonija je pozvala ljude snažne osobnosti, čvrstih stavova, natjecateljskog duha, s malo ludosti i hrabrosti da se prijave u show, no tada nije, a još ni danas, obznanjen iznos novčane nagrade koju će osvojiti novi BB pobjednik u Hrvata. Splićanin Romano Obilinović je iz kuće "Velikog brata" izišao bogatiji za 183.700 kuna.


'Big Brother', zamišljen kao društveni eksperiment pred kamerama, već je gotovo 20 godina najkontroverzniji, ali i globalno najuspješniji reality show. Prikazivan je u svim dijelovima svijeta, doživio je brojne modifikacije, ali je u svim zemljama i svim sezonama jedna stvar ostala ista – baš ništa što se događa u njegovoj kući nikada nije promaknulo kamerama.

 

Naslovnica Showbizz