Mozaik Showbizz

'JEDVA ČEKA'

Ovo će biti najskuplji doček Nove Godine na Stradunu: Dino Merlin prešišao Severinu, evo koliko će Grad platiti sarajevskog zabavljača

'JEDVA ČEKA'

Za Novu 2012. godinu na Stradunu je nastupila Jelena Rozga, godinu kasnije Novi fosili, 2014. Colonia, 2015. Toni Cetinski za navodno 45.000 eura, Severina nas je uvela u 2016. i za svoj nastup inkasirala 50.000 eura, dok su lani za Novu pjevali Doris Dragović i Jole.

Merlina je po cijeni nastupa za Novu godinu još lani prestigao Zdravko Čolić u Budvi za 100.000 eura, a opasno mu se približio i Toni Cetinski, također u Crnoj Gori, ali u Bečićima, koji je za Novu godinu 2016. pjevao za 60.000 eura, prenijeli su mediji.

Posljednji u nizu rasprodanih koncerata Dina Merlina u Hrvatskoj održan je prošlog ljeta u pulskoj Areni. Bosanskohercegovački kantautor prošlu Novu godinu dočekao je pred više od sto tisuća svojih obožavatelja u rodnom gradu, Sarajevu, a za taj nastup dobio je, kako pišu mediji, jednako koliko Severina lani na Stradunu, 50.000 eura. To je bilo prvi put u njegovoj karijeri da je održao koncert na otvorenom za doček Nove godine.

Tržište određuje cijenu

Ove će godine "prešišati" Sevku za 14.000 eura, a sredinom rujna, na dan kad je objavljeno da je izabran kao izvođač za doček na Stradunu, u videoporuci poručio je: "Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast svirati na kultnom Stradunu u Dubrovniku. Jedva čekam da vam se predstavim i da zajedno uđemo u Novu 2018. godinu. Vidimo se!"

- Nastup Dina Merlina stajat će 64 tisuće eura plus PDV - potvrdila je Ivana Medo Bogdanović, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara koje su organizator dočeka 2018.

- Grad Dubrovnik odabrao je izvođača i mi ćemo organizirati što treba. Doček spada pod Dubrovački zimski festival koji financijski pokrivaju Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada i sponzori - pojasnila je.

- Tržište određuje cijenu i naš je stav bio da će dolazak Dina Merlina na Stradun dovesti u naš Grad njegove brojne obožavatelje - komentirao je dubrovački gradonačelnik.

Činjenica je da je Dino Merlin prošle godine u Sarajevu na novogodišnjem koncertu nastupio pred 120.000 ljudi, tako da očekujemo veliku posjećenost na ovogodišnjem koncertu u Dubrovniku. Cilj je Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika značajno popuniti gostima i zimski period godine - rekao je Mato Franković.

Dodajmo tek da je organizacija novogodišnjeg programa za 2012., u sklopu kojeg je na Stradunu nastupila Jelena Rozga, a završio je 1. siječnja, Grad i TZ Dubrovnik koštala 300 tisuća kuna.

 


Tri glazbena dana

Dan uoči Silvestrova, u subotu, 30. prosinca u 21 sat, na Stradunu će nastupiti ženski kvartet The Frajle. Na Staru godinu, 31. prosinca, u jutarnjim satima održat će se Dječji doček Nove godine, dok će u 21 sat spektakularni doček na Stradunu započeti grupa Pravila igre, potom Songkillersi s regionalnom zvijezdom Dinom Merlinom.
1. siječnja u podne održat će se tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, uz kamenice i pjenušac.

 

Naslovnica Showbizz