Mozaik Showbizz

'Sramotan dan za Hrvatsku'

Meri Cetinić nekad i sad: u Jugoslaviji je pjevala u čast 'heroja Tita', a danas ispaljuje zbog micanja ploče HOS-a

'Sramotan dan za Hrvatsku'

Neki naši poznati i slavni jako vole izražavati svoje mišljenje na društvenim mrežama, a među glasnijima je zasigurno splitska pjevačica Meri Cetinić.

Poznata glazbenica bez dlake na jeziku proziva političare i komentira aktualna društvena zbivanja, a njeni statusi na facebooku redovito izazovu ovacije i brojne oduševljene komentare.

Tako je bilo i ovoga puta, kada je angažirana Meri prokomentirala skidanje ploče HOS-a u Jasenovcu.

"Sramotan dan za Hrvatsku! Dizat ploču svojih branitelja s mjesta gdje su poginuli, jer su bili spremni obranit svoj, naš dom!... jer to traže oni koji su ih ubili! Sramimo se umjesto svih onih koji su poklekli pred takvom ucjenom! ", napisala je pjevačica.

Nadovezali su se na njen status i fanovi koji su osudili 'četnike' i 'yugofile', predvidjeli konačnu propast države i poručili 'svaka čast' na objavi.

No, 'teta Meri', kako je nazivaju njeni obožavatelji, u bivšoj državi i nije bila toliko desno orijentirana. Mnogi se sjećaju njene poznate pjesme 'Poziv u borbu', koju je otpjevala u čast Titu, a tekst ide ovako:

"Bježe Njemci, bježe i ustaše,
crne horde sve se Tita plaše.
On je heroj kome nema para
iz grupica on armiju stvara".


Malo je čudno, prema tome, što se Meri danas zalaže za vraćanje ploče s ustaškim pozdravom, a nekada je takve tjerala i veličala maršala. Prošao je određeni broj godina, ali sudeći po njenoj gorljivosti, i nekada i sada, reklo bi se da će pjevačica teško promijeniti stranu. Ipak, nagledali smo se i čudnijih stvari, a treba priznati i da je Meri usavršila angažirane statuse, pa postaje manje važno kome su upućeni.

Naslovnica Showbizz