Mozaik Showbizz

Teška sjećanja

'Sve što sam prešutjela': Mia Begović po prvi put otvoreno progovorila o životnoj drami koja ju je obilježila

Teška sjećanja

Uoči 17. godišnjice smrti sestre Ene, Mia Begović progovorila je o uspomenama na zajednički život i o tragediji koja ju je obilježila. Gubitak najvažnije osobe na svijetu za nju je značio veliku životnu prekretnicu, a za Dnevnik.hr otkrila je na koji ju je način to oblikovalo.

Mia emocije ima priliku uprizoriti u predstavi pod nazivom "Sve što sam prešutjela" na sebi svojstven način. S bogatom karijerom iza sebe, glumica navodi kako je za nju ova predstava ipak posebna. Po prvi puta na kazališnim daskama donosi intimnu ispovijest i s gledateljima dijeli uspomene na svoje patnje.

"Važno je da s odmakom i samoironijom možemo govoriti o raznim životnim situacijama bilo da su one duhovite, loše ili pak bolne", navodi glumica.

Prije sedamnaest godina, na blagdan Velike Gospe, njena je sestra u tragičnoj automobilskoj nesreći izgubila život i toga se Mia prisjeća u ovoj monodrami.

"Velikoj Gospi zavjetovana sam od malih nogu. Nekako se to dogodilo baš na taj dan. Cijelo ljeto prolazi mi u iščekivanju tog datuma, iako je moja seka svaki dan sa mnom", kaže Mia.

"Što sam starija sve je više prisutna u meni. Čovjek tek s vremenom shvati koliko su dragocjeni neki ljudi, pogotovo oni koji su zauvijek obilježili vaš život. Ja sebe ne doživljavam kao jedinku, uvijek smo bile nas dvije. Bile smo nevjerojatno vezane i nevjerojatno otvorene", priznaje.

Naslovnica Showbizz