Mozaik Showbizz

Ni ova mu ne valja

Najskuplji razvod u povijesti: evo što je Romanu Abramoviču zasmetalo kod treće supruge Daše

Ni ova mu ne valja

Roman Abramovič razvodi se od treće supruge Daše Žukove. Nakon deset godina braka i dvoje djece ipak je gotovo, a za Page Six par je potvrdio nagađanja.

"Nakon deset zajedničkih godina donijeli smo tešku odluku o razvodu, ali ostat ćemo bliski prijatelji, roditelji i partneri u projektima koje smo zajedno pokrenuli. Naše dvoje djece želimo odgajati zajedno. Nastavit ćemo surađivati i kao osnivači moskovskog muzeja Garaža te kulturnog centra u Sankt Peterburgu", stoji u priopćenju.

Šuška se da je ruskom oligarhu kod ove supruge zasmetalo njeno sve češće obilaženje modnih događanja, u kojima on i ne uživa pretjerano. Samostalnost i obrazovanost njegove supruge također mu nisu odgovarali, a prema nekim izvorima zasmetali su mu i njeni najnoviji projekti i druženja s Oprom Winfrey.

 

Michael Hess, Dasha Zhukova and me taken by Bob Iger on Rising Sun. Happiness

A post shared by David Geffen (@davidgeffen) on

Vlasnik nogometnog kluba Chelsea oženio se Žukovom 2008. godine. Par se odlučio za intimnu svečanost u manjem krugu ljudi, a činjenicu da su se vjenčali skrivali su punih šest godina! Otkrio ju je članak u Wall Street Journalu prije tri godine, koji je navodno autorizirala sama Daša, no bez otkrivanja dodatnih detalja. Par ima nekretnine u Londonu, Moskvi, Koloradu, na Karibima i na jugu Francuske, a Abramovič je usto i vlasnik nekih od najvećih jahti na svijetu. Njihova djeca sin Aaron Alexander (8) i kćer Leah Lou (4) rođeni su u SAD-u, piše Jutarnji list.

Žukova je Romanova treća žena. Za razliku od bivšeg supruga, Daša nije odrasla u siromaštvu - baš kao i Abramovič, otac joj je ruski oligarh. Unatoč luksuznom odgoju, završila je slavenske jezike i književnost na sveučilištu u Santa Barbari, studij homeopatije u Londonu, a još je kao 20-godišnjakinja s prijateljicom pokrenula modnu marku Kova & T i radila je kao urednica modnog časopisa Pop.

Sposobna Daša od sve tri supruge iz braka će izaći s najvećim džeparcem. Prva žena, Olga, za koju se oženio 1988. i razveo godinu dana kasnije, žalila se u medijima da ju je ostavio samo ‘s dvosobnim stanom u Moskvi i dovoljno novaca za samo dvije godine života’. Irina je zato puno bolje prošla. S njom je bio u braku 16 godina, od 1991. do 2007., a procjenjuje se da je nagodbom dobila oko 150 milijuna funti.

Naslovnica Showbizz