Mozaik Showbizz

BURNE EMOCIJE

Bubnjar 'Crvene jabuke' potjeran iz benda, razotkrit će užas koji je prošao i pakao koji se događa, fanovi zgroženi: Reci Žeri da je pi*ka!

BURNE EMOCIJE

Preburne emocije obožavatelja benda "Crvena jabuka" izazvala je objava njihovog bubnjara, Darka Jelčića Cunje, da je potjeran iz benda u kojem je od njegovog prvog dana.

"Od jučer ne sviram u grupi Crvena Jabuka. Iz grupe Crvena Jabuke sam tjeran u proteklih 9 godina na vrlo smišljene načine, a pogotovo u zadnjih godinu dana. O načinima mog opstruiranja u radu i imenima iz grupe Crvena Jabuka koja su mi ovo priredila, detaljno ću pisati - objavljivati na ovom mom profilu, a i u elektronskim i pisanim medijima u danima i tjednima koja slijede.

Zahvaljujem svim prijateljima i slušateljima Crvene Jabuke na ove 32 godine moje karijere, vas Darko Jelčić-Cunja" - napisao je, naime, sarajevski bubnjar na svojoj Facebook stranici, očito tek otškrinuvši Pandorinu kutiju, iz koje će nesumnjivo eksplodirati optužbe, loši međuljudski odnosi i skandali.Vijest je šokirala, uznemirila i silno rastužila brojne fanove grupe, posebice one, što se da iščitati i njihovim komentarima, koji Crvenu jabuku poznaju iz njezinih najblistavijih godina, između 1986. i 1991., kad je bend snimio svoje najveće i najvažnije albume i kad je njim još kormirao Zlatan Arslanagić Zlaja, autor kultnih pjesama.

Premda Jelčić nije imenovao glavnog krivca za nemilu situaciju u kojoj se našao, čini se da ga publika prepoznaje u pjevaču Draženu Žeriću Žeri.

"Re'c Žeri da je PIČKA (ako sam pogodio)" - poručio je obožavatelj.

"Prvo Zlaja pa sad Dara, sve zbog Žere, znam ja jako dobro priču koja se zove Crvena jabuka" - dodao je drugi.

"Žera glumi Bregovića" - ustvrdio je treći.

"Ne vjerujem....Vas sam slušao i gledao...Vi i jeste Crvena Jabuka... svaka čast Žeri...ali...Vi ste original!!!! Jedini!! Nevjerujem..." - takvi i slični komentari ne prestaju se slijevati na profilu bubnjara, kojeg poklonici s posebnim emocijama vezuju uz pjesmu "Bježi kišo s prozora".


Događaj je izazvao publiku da otvori dušu i iskreno kaže što misli o zadnjih 20-ak godina rada Crvene jabuke.

"Zlatko Arslanagić, Vi Darko, te pokojni dvojac je prava Crvena Jabuka. Žera je samo iskoristio priliku i od tog imena napravio bljuzgu od kultne grupe, koja je trebala prestati sa radom nakon albuma "Nekako s proljeća". - stoji u komentaru.

"Zna se ko su osnivači Crvene jabuke, pokojni Zijo i Zlaja, koji je i insistirao da Cunja bude bubnjar grupe, i tako je i bilo. Zijo se složio rekavši da nema problema samo da zna odlično svirati prelaze, a Cunja je maestro bubnjar kao Bohnam iz Led Zeppelina ili Ian Paice iz Deep Purplea, jednom rječju vanserijski bubnjar i ljudina od čovjeka.


Na Cunjinu inicijativu u bend je došao pokojni Aljoša Buha kao zadnji član prve postave 1985. godine. Još tada se nagađalo da će to biti super grupa. Zijovom i Aljošinom tragičnom pogibijom izgubljena je duša prve Jabuke, ali je srce ostalo i uz veliku pomoć publike i okorjelih fanova nastavilo se dalje. Nikako ne opravdavam potez izbacivanja originalnog člana benda.To je nedopustivo i jako loš potez.

Mislim da je vrijeme da se otkrije sve što se dešava u bendu da fanovi to znaju, a ne samo da nagađaju..." - ustvrdio je obožavatelj.

 

Naslovnica Showbizz