Mozaik Showbizz

Neverne bebe pomažu hrvatskim demo bendovima

Pravo na sudjelovanje imaju grupe čije su pjesme autorski rad, uz uvjet da do sada nisu objavljivane te da ne pripadaju folk muzici, a na natječaj, koji traje do 1. travnja, potrebno je poslati demo snimke dviju pjesama

Beogradska rock grupa “Neverne bebe” i Uprava njihova fan sajta odlučila je mladim neafirmiranim bendovima s područja bivše Jugoslavije pružiti priliku da se probiju na glazbenu scenu i ostvare svoje snove.

Naime, grupa koja je hrvatskoj javnosti poznata po duetu s nekadašnjim pjevačem “Parnog valjka” Akijem Rahimovskim u pjesmi “Boje duge” raspisala je natječaj za najbolju autorsku pjesmu mladih bendova.

Pravo na sudjelovanje imaju grupe iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore čije su pjesme autorski rad, uz uvjet da do sada nisu objavljivane te da ne pripadaju folk muzici, a na natječaj, koji traje do 1. travnja, potrebno je poslati demo snimke dviju pjesama, i to na službenu web stranicu benda www.neverne-bebe.com.

- Do sada nam se javio bend iz Makarske, no očekujemo veći broj prijava iz Hrvatske. Svoju priliku za uspjeh traže i bendovi iz Bosne, te Srbije, a ukupno smo zaprimili petnaest prijava u pet dana koliko je prošlo od početka natječaja - kazala nam je Marijana Rajić, voditeljica projekta.

Rockeri, koji su bili predgrupa na beogradskom koncertu Lennyja Kravitza, na ovaj način žele popularizirati kvalitetnu rock, metal, funk, pop, hip-hop, instrumental i jazz muziku.

Kao nagradu pobjednička skupina dobiva priliku za besplatno snimanje jedne pjesme, a eventualno i ostalog materijala, drugoplasirane pak očekuje mini koncert (kao predgrupa Nevernih beba) na nekom od većih koncerata.

Onima koji nisu upoznati s radom “Nevernih beba” dovoljno je reći kako grupa godišnje u prosjeku odradi od 140 do 150 koncerata, jedna od najvećih hitova je njihova pjesma “Dvoje” koja je našla svoje mjesto i u “Antologiji YU rocka” kao jedan od najboljih tekstova, a kruna dosadašnje karijere nesumnjivo su dva rasprodana koncerta u Sava centru održana 2007. godine.

SANDRA LAPENDA

Naslovnica Showbizz