Mozaik Showbizz

NOVO POJAČANJE IZ KANADE

Ivan Hrvatska skupio za avionsku kartu i stiže na ljetnu turneju

NOVO POJAČANJE IZ KANADE

Nastavlja se impresivna serija pojačanja koja u Hrvatsku pristižu iz Kanade. Doduše, ovo o kojemu je ovdje riječ mnogima je dobro poznato otprije. Naime, gostovao je on prije nekoliko ljeta po brojnim klubovima duž Jadrana i u Zagrebu, a onda potpuno nestao iz medija, zamalo i iz usmene predaje.

On nije ni političar ni menadžer poput recimo bivšeg ministra zdravlja Siniše Varge ili premijera Tima Oreškovića (da se ne vraćamo sad u daleko vrijeme prekooceanskih "transfera" Gojka Šuška i Ivice Mudrinića), a nije ni jedan s trake hokejaša koji se gotovo bez stanke smjenjuju u svlačionici zagrebačkog Medveščaka. Iako i junak ove priče obožava hokej, odnosno "svoje" Vancouver Canuckse.

Ne dolazi praznih ruku

Pogodili ste, riječ je o talentiranom zabavljaču i trash ekshibicionistu pod imenom Ivan Hrvatska, "našijencu" rođenom u Kanadi. Nakon nekoliko sušnih godina - zlobnici bi rekli, "što ćete, teška su vremena, nije se moglo skupiti ni za kartu" - sad već 40-godišnji Ivan "hrvatski rocker" pripremio je veliki povratak. I novi singl. Zna Ivan da se u goste ne ide praznih ruku, iako bi njegovim fanovima, i onima koji će to tek postati, bilo dovoljno da pusti i neku staru matricu, najbolje "Hrvatsku rakiju". Tko je ikad, makar slučajno, naletio na neki od njegovih ekstatičnih nastupa, dobro zna o čemu govorim.

"Ja volim party!" čak predstavlja i ugodno produkcijsko iznenađenje. Naime, ta je pjesma, u usporedbi s ranijim Ivanovim radovima, jednostavno "viši razred", moglo bi se reći kako ne zaostaje ni za nekim samozvanim umjetnicima ovdašnje estrade. Poslušajte, iznenadit ćete se gitarom što se provlači i "vijuga" ispod osnovnog ritma. Možda će nekome zazvučati skandalozno, ali gotovo da na trenutke podsjeća na posljednje uratke velikog Dina Dvornika (s albuma "Pandorina kutija"). Ali, samo na trenutke!

Naravno, Ivan i u ovom slučaju inzistira na jednostavnosti, bez komplikacija. Manjak talenta i tehničkih kapaciteta ili jednostavno smisao za jednostavnost masovnog ukusa, svejedno.

Ljetna 'turneja'

Dubokoumni stihovi poput "Ja volim pisme, ja volim piće" sigurno će ovoga ljeta, na tzv. koncertima, zapravo ekstatičnim tulumima, naći svoju publiku, pogotovo nakon negdje četvrtog piva. A očito je i kako su stihovi podesni za pijane tipfelere.

Ivan Hrvatska turneju počinje - u Zagrebu, u Vintage Industrial Baru u Savskoj, drugog dana lipnja. A onda se, preko Koprivnice, Umaga i Buzeta, "spušta" južnije na obalu, do Dalmacije, naravno i Splita. Datumi još nisu precizirani jer to zapravo i nije nikakva turneja. To je luda zajebancija! Ivanu još i prigoda da "otplati" avionsku kartu.
A vama da se dobro zabavite, osim ako niste od onih koji se groze na trashere poput Ivana. Ali, takvima ionako nema pomoći. Naravno, ne mislimo na trashere...

 

Naslovnica Showbizz