Mozaik Showbizz

autorska prava

Štulić uzvratio Škarici: Azra sam ja i Azra nije hrvatski bend

autorska prava

Branimir Johnny Štulić reagirao je na izjavu Siniše Škarice, urednika nekadašnjeg "Jugotona", a sada "Croatia Recordsa", da je ova diskografska kuća vlasnik snimaka grupe Azra, piše portal Tris.

- Ja sam Azra! Jedini plaćam članarinu i nemam nijedno hrvatsko krvno zrnce, niti sam dijete iz hrvatsko-srpskog braka. Dakle, Azra nije hrvatski bend, kao što ni "Levis" traperice nisu iz Varaždina, premda su ih tamo proizvodili osamdesetih - rekao je Štulić demantirajući da je dobio bilo kakav novac od Škarice.

Pjevač navodi da se autorski ugovori namjerno kriju, jer je iz njih jasno vidljivo kako je potpisao samo pravo na šestomjesečno korištenje, a nije prodao vlasnička prava.

- Meni ne treba objašnjavati razliku između pitanja vlasništva nad fonogramima i autorskih prava. U papirima koje sam potpisivao na šest mjeseci nigdje ne stoji da su masteri "Jugotonovo" vlasništvo, niti je "Jugoton" ikad išta kupio od mene. Oni su plaćali sami sebi kako bi imali pravo eksploatacije na šest meseci, a pravo na korištenje nije vlasničko pravo - rekao je Štulić i dodao da ako iz "Croatia Recordsa" kažu da su imali ugovor sa njim, koji potvrđuje da su vlasnici originalnih snimaka, to samo znači da ga nemaju jer bi ga u suprotnom pokazali.

 

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last