Mozaik Showbizz

'UDRIJA KONTRU'

Bregović slavi 40 godina Dugmeta bez njega, Bebek započeo vlastitu spektakularnu turneju

'UDRIJA KONTRU'
Sinoćnjim spektakularnim koncertom u Dubrovniku, Željko Bebek publici je predstavio svoj novi glazbeni projekt kojim obilježava četrdesetu obljetnicu svoje uspješne karijere. Upravo toliko godina ove godine slavi i "Bijelo Dume", za čijim je mikrofonom Bebek stekao pjevački ststus kakav uživa.

Bregović se odlučio krenuti na slavljeničku turneju samo sa zadnjim pjevačem,  i za zagrižene "dugmetovce" najslabijom vokalnom karikom, Alenom Islamovićem, a livanjski pjevač sa zagrebačkom adresom krenuo je u vlastiti spektakl.

Da je riječ o vrlo visokoj razini produkcije potvrdio je prvi koncert na dubrovačkom Lokrumu, gdje je Bebeka pratilo šezdesetak glazbenika iz redova renomiranog Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kao i tamburaši Centra za tradicijsku kulturu Varaždina, te bend Željka Bebeka.

Bebek je više od dva sata u užarenoj atmosferi držao publiku u pravom glazbenom transu. Koncert je otvorio dojmljivom izvedbom hita "Kad bih bio bijelo dugme“, a potom je nanizao mnoge velike uspješnice Dugmeta - "Sve će to mila moja“, "Sanjao sam noćas da te nemam“, "Selma“, "Ima neka tajna veza“, "Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac“, "Odlazim“ i mnoge druge.

Nisu mu dali s pozornice

Publiku su rasplesali i Bebekovi hitovi "Tijana“, "Gdje sam bio“, "Kaldrma“, a ni nakon pjesme "Laku noć svirači“ publika Bebeka nije puštala da završi koncert, već su fanovi pohrlili zaplesati ispred same pozornice, a pjevač ih je nagradio produljenjem koncerta uz pjesme “Ne spavaj mala moja“, "Svi marš na ples“, "Doživjeti stotu“ i "Sve ove godine“.

Željko Bebek za glazbeni se projekt pripremao nekoliko godina, udruživši se s producentom Tomislavom Kašljevićem, koji zajedno s Bebekom s programom koji je sinoć doživio svoju premijeru, već početkom studenog 2015. kreće na slavljeničku turneju povodom četrdesete godišnjice karijere.

Prvi je termin najavljen već za 2. studenog u Koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu, 4. studenog slijedi Sava centar u Beogradu, te 6. studenog Skenderija u Sarajevu, a uslijedit će koncerti u mnogim hrvatskim gradovima tijekom 2016.

- Ovo je glazbeno i produkcijski izuzetno zahtjevan projekt i on je svojevrsna kruna karijere Željka Bebeka, pa ne čudi da smo ga obojica dugo i temeljito pripremali.

S obzirom na potpuno oduševljenje publike na sinoćnjoj premijeri, mogu sa sigurnošću najaviti da je pred nama velika i uspješna koncertna turneja - kazao je nakon sinoćnjeg koncerta producent Tomislav Kašljević.

PSD, FOTO: VEDRAN LEVI
Naslovnica Showbizz