Mozaik Showbizz

ljeto puno zabave

Dalmacija - partijanerska ljetna meka

ljeto puno zabave
Da će ovo ljeto biti prepuno događanja, jasno je već na prvi pogled. Kako biste spremni dočekali koncert, festival ili beach party koji želite, donijeli smo vam pregled niza događanja koja bi vam mogla začiniti ljeto. I Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik nude zbivanja koja obećavaju, provjerite koja su baš po vašem guštu...

ZADARSKO PODRUČJE


NOVALJA – ZRĆE

6.-9. lipnja – ZRĆE SPRING BREAK
Domaćin Zrće Spring Breaka je klub “Aquarius”. Lijepo uređeno mjesto i odličan line-up pružit vam četiri dana i tri noći zabave.

30. lipnja – 3. srpnja HIDEOUT FESTIVAL
Četvrto izdanje jednog od vodećih festivala elektroničke glazbe u ljetnom kalendaru s više od 100 izvođača.

19.-22. srpnja DJ MAG
“Papaya” i “Aquarius” udruženim su snagama proizveli festival u suradnji s najvećim svjetskim dance music magazinom “DJ Mag”. Nastupaju: Kryder, Michael Woods, MAKJ, Ummet Ozcan.

23.-25. srpnja NEW YORKER FRESH ISLAND
New Yorker Fresh Island Festival nametnuo se kao jedan od najboljih europskih ljetnih hip-hop i R&B koncerata.

27.-29. srpnja FEEL FREE FEST

26. srpnja – 2. kolovoza LOVE WEEK FESTIVAL
Love Week Festival jedinstvena je prilika za odmor i zabavu uz poznate svjetske DJ-eve i party populaciju iz cijeloga svijeta. Festival obuhvaća mnoge aktivnosti, od party i clubbinga na plaži Zrće, do kvalitetno osmišljenog programa slobodnog vremena, što uključuje i izlete brodom.

3.-5. kolovoza BEAT THE HEAT
Nastupaju: Fedde Le Grand, Gregori Klosman.

11.-13. kolovoza MOONSPLASH
Nastupaju: Benny Benassi, Merk & Kremont, Dimiti Vegas & Like Mike.

18.-22. kolovoza SONUS FESTIVAL
Sonus Festival okuplja najveća imena techno glazbe kao što su Chris Liebing, Jamie Jones, Loco Dice, Marco Carola, Richie Hawtin, Seth Troxler...

ZADAR

6.-8. lipnja UNDERWALL FESTIVAL 2014.
Puna tri dana jedini europski metal festival na morskoj obali otvara sezonu i posjetiteljima pruža užitak provoda na jednom od najljepših dijelova Mediterana.

8. lipnja
Zdravko Čolić

27.-28. lipnja RISE UP FESTIVAL
Festival urbane kulture i ekstremnih sportova s više od 30 izvedbi uživo, među kojima se izdvajaju Prti Bee Gee, Kiša metaka i Manntra.

4. srpnja KONCERT: NOA
Kantautorica izraelsko-američkih korijena, Oscarom nagrađena pjevačica za pjesmu “Beautiful that way” iz filma “Život je lijep”, predstavit će se na koncertu u Zadru izborom tradicionalnih židovskih pjesama i poznatih napolitanskih napjeva.

15. srpnja ZADAROCK: Deep Purple & Gibonni
Koncert legendarne rock grupe na parkiralištu u Jazinama uz pomoć najpopularnijeg hrvatskog kantautora.

BENKOVAC
2. kolovoza 4. VLAJTERNATIVA FESTIVAL
Nastupaju: Inverted Pussyfix (Split), Let 3 (Rijeka), M.O.R.T. (Sinj), One Piece Puzzle (Rijeka), Scarlet Notes (Zadar).

ŠIBENSKO PODRUČJE


ŠIBENIK

7. lipnja
OTVARANJE LJETNE POZORNICE
Svečano otvaranje ljetne pozornice na novouređenoj Tvrđavi sv. Mihovila. Nastupit će sopranistice Valentina Fijačko, Helena Lucić Šego, Marija Kuhar Šoša, Maksim Mrvica, Josipa Lisac, Nina Romić te sastav Chui. Tu će se 15. lipnja održati koncert šibenskog pjevačkog društva “Kolo” s kantatom “Carmina Burana”, a 22. lipnja očekuje se nastup Thievery Corporationa u sklopu Terraneo Summer Breaka, 9. srpnja koncert 2Cellos...

26. i 27. srpnja
FESTIVAL ALTERNATIVNE
GLAZBE REGIUS
Četvrto izdanje festivala alternativne glazbe Regius u organizaciji udruge mladih P.A.R.K., na teniskom igralištu gradskog kupališta Jadrija. Festival će, kažu organizatori, i ove godine okupiti poznate bendove iz cijele regije.

3.-5. kolovoza FESTIVAL SUPERUHO
Šibenik ovog ljeta dobiva još jedan glazbeni festival SuperUho, iza kojega stoji koncertni promotor Mate Škugor Super. Festival se održava na plaži Banj i lokacijama pristaništa TEF-a, a orijentiran je na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu. Dosad najavljeni izvođači su The National, Black Lips, Chelsea Wolfe, Rose Windows, Seven That Spells, ABOP, Bernays Propaganda i Diskodelija.

22. i 23. kolovoza
VEČERI DALMATINSKE ŠANSONE
Sedamnaesti festival Večeri dalmatinske šansone Šibenik održat će se na trgu pokraj katedrale sv. Jakova. Prva večer festivala posvećena je internacionalnim, a druga novim skladbama.

VODICE
13. i 14. lipnja CMC FESTIVAL
CMC festival u Vodicama održava se na tri lokacije. Prva večer festivala rezervirana je za koncerte Buđenja i Opće opasnosti, a Marko Perković Thompson, kao gost festivala, sa svojim će bendom izvesti neke od najvećih hitova.

TISNO
2.-9. srpnja GARDEN FESTIVAL
Festivalski program u tjedan dana uključuje tri pozornice na otvorenom, 18 zabava na brodovima, osam večeri programa u klubu “Barbarellas” i jednu zabavu na tajnom otoku.

SPLITSKO

PODRUČJE


SPLIT

16. lipnja LAIBACH u HNK-u
Jedan od najvećih bendova u glazbenoj povijesti naše regije, slovenski Laibach, nastupit će u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u sklopu turneje na kojoj će promovirati novi album “Spectre”.

2. i 3. srpnja SAN SUSTIPANSKE NOĆI
Treću godinu zaredom na Sustipanu se u večernjim satima događa čarolija “Sna sustipanske noći”. Drugog srpnja starta prva koncertna večer, kad nastupaju Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, dok je dan poslije rezerviran za Darka Rundeka i Cargo Trio.

11.-13. srpnja ULTRA EUROPE
Megaparty Ultra Europe festival je koji će, prema najavama, okupiti oko sto tisuća partijanera iz cijelog svijeta. Organizatori najavljuju niz slavnih imena: Afrojacka, Armina Van Buurena, Carla Coxa, Davida Guettu, Fedde Le Grandu, Hardwella, Tiësta i druge zvijezde elektroničkog đira.

18. i 19. srpnja ETHNOAMBIENT
Glazbena proslava kulturne raznolikosti, poznatiji kao Ethnoambient Salona, festival je koji se godinama uspješno održava u solinskoj Gradini. Ove godine organizatori dovode irski world music bend Kila, Greekadeliju iz Grčke, Kries, Griff Trio...

1. i 2. kolovoza
BAČVICE BEACH FESTIVAL
Bačvice će ugostiti veliki elektronički festival na kojem će publiku zabavljati britanski DJ Dave Clarke, Stanton Warriors i brojni drugi čija će imena tek biti objavljena.

HVAR
19.-22. lipnja FOR FESTIVAL
Ovogodišnji, drugi FOR festival održava se u Hvaru i na Paklenim otocima, a predstavlja raznovrstan line-up sastavljen od iskusnih glazbenika poput Neneh Cherry s bandom RocketNumberNine, Klaxonsa, Marka Ronsona, novih glazbenih nada koje predvode Haim, MO, Factory Floor, Kelela, Temples, te nastupa Darksidea i Erlend Oyea.

BRAČ
1.-3. kolovoza VOI’SA FESTIVAL
Trodnevni brački festival Voi’sa starta na plaži Acapulco s dvojcem Mo’Horizons Soundsystem iz Njemačke. Nastupaju i Red Bull Music Academy i španjolski dvojac s berlinskom adresom – Kyodai, ali i TBF-ovci. Tu je još mnoštvo domaćih DJ-eva.

DUBROVNIK


28. lipnja
OPEN AIR ROCK FESTIVAL
Svi rokeri doći će na svoje u parku Srebreno, na open air rock festivalu – Puntiželi. Svoj dolazak potvrdili su Let 3, Gruhak,
FatherMckenzie, OPG, kao i lokalni bendovi.

17.-19. srpnja
REVELIN ELECTRONIC FESTIVAL
Marc Kinchen nastupa 17. srpnja, dan kasnije na redu je Julian Jordan, a finale festivala proteći će u znaku R3HAB.

13.-16. kolovoza DU-EL FEST
Uz ova dva festivala u klubu “Revelin”, na koja će prvenstveno doći ljubitelji elektroničkih zvukova, neće biti zanemareni ni ljubitelji nogometa. Naime, “Culture Club Revelin” bit će mjesto za praćenje utakmica Svjetskog prvenstva i navijačka zona pod nazivom “Brazil u Dubrovniku”.

11. srpnja – 31. kolovoza ANGEL DUST
Ove godine i dubrovačka plaža Copacabana predstavlja ljetni festival “Angel Dust”. Na plaži će se svaki dan puštati glazba od 17 do 22 sata.

ivica nevešćanin
katarina rudan
merien ilić
tea stjepović

‘Ljetna pozornica Azimut’

Klub “Azimut”, koji se nalazi podno šibenske katedrale sv. Jakova, priprema projekt “Ljetna pozornica Azimut”. Postavlja se pozornica od dvadesetak kvadrata na kojoj će se tijekom ljeta izmjenjivati poznati glazbenici poput Mayalesa, Sanea i Quasarra, te šibenskih glazbenih snaga...


Niki Belucci, Morales...

“Culture Club Revelin” pripremio je impozantnu listu najvećih svjetskih imena elektroničke glazbe, pa tako ovoga ljeta u Dubrovnik dolaze: Dub Vision, Tujamo, Viktoria Metzker, Moguai, Niki Belucci, David Morales, Hard Rock Sofa, Julian Jordan, R3 HAB, Chuckie, Wolfpack, Nicola Amoruso/Danny Roma, Fedde Le Grande i mnogi drugi. Uz gostovanja najvećih svjetskih imena, tu su još atraktivni plesni showovi La Fiesta i Dream Girls, te rezidencije MTV party with DJ Twist i DANCElectric Residency...Naslovnica Showbizz