Mozaik Showbizz

Mladi sisački filmaš u Americi reda uspjeh za uspjehom

Američki san mladog sisačkog filmaša Boška Grubića (Boby G) uspješno se nastavlja.

Nakon što je prošle godine završio rad na svom prvom filmskom projektu, Indiana Jones (The Kindom of The Crystal Skull) u režiji Stevena Spielberga, gdje je bio dio grupe koja je snimala kadrove za specijalne efekte u Universal Studijima u Los Angelesu, Grubić je u veljači ove godine u Los Angelesu potpisao jednogodišnji ugovor sa American International Group, Inc. (AIG), vodećom svjetskom financijskom, osiguravajućom, te asset menagement korporacijom koja djeluje u više od 130 zemalja.

Prema potpisanom ugovoru Grubić će biti izvršni producent za sve televizijske reklamne spotove narednih godinu dana za englesko i španjolsko govorno područje u Sjevernoj Americi.

Bošku je ovaj ugovor ponuđen zbog velikog uspjeha reklamnih spotova režiranih i produciranih za AGL Resources Inc., najvećeg distributera plina na istočnoj obali SAD-a, te osvajanja nekoliko vodećih američkih nagrada za TV produkciju i integrirani marketing.

Osim unosnih ugovora, Grubić skuplja i nagrade. Tako je američki "The Web Marketing Association" prošli tjedan objavio svoj izbor najboljih u interaktivnom - internet marketingu za 2008. Boško Grubić nagrađen je kao kreativni direktor - producent za najbolji Microsite u energetskom sektoru.

Sisački redatelj lani je osvojio svoj treći po redu Emmy Award koji dodjeljuje Američka akademija za televizijske znanosti i umjetnosti u kategoriji za najbolju TV reklamu, a priznanje zavrijedio je kao kreativni direktor i redatelj reklame za kompaniju Atlanta Gas Light.

M. Piškor/EPEHA

Naslovnica Showbizz