Mozaik Showbizz

glazbeni spektakl na poljudu

Ulaznice za "Ne damo te, pismo naša" stižu i na kućnu adresu

glazbeni spektakl na poljudu

Svi oni koji žele vidjeti spektakl na Poljudu 2. rujna ulaznice mogu nabaviti sa svojeg računala

Organizatori poljudskog koncerta “Ne damo te, pismo naša” će eksperimentalno samo ove srijede omogućiti narudžbu ulaznica preko e-mail adrese [email protected] . Dovoljno je da tijekom srijede pošaljete e-mail s imenom i prezimenom, adresom i brojem telefona i ulaznice će biti dostavljena na vašu kućnu adresu. Cijena ulaznica dostavljenih na kućnu adresu bit će također 50 kuna. Ovogodišnji spektakl će biti poseban i zbog toga što će se po prvi puta spojiti klape i tamburaši.

Stanko Šarić, prvi čovjek “Najboljih hrvatskih tamburaša” (ex “Zlatni dukati”), izjavio je kako je prirodno povezivati dalmatinske klape i slavonske tamburaše, najavljujući koncert “Ne damo te, pismo naša” na splitskom Poljudu na kojem će se 2. rujna tamburaši prvi put priključiti klapama. “Najbolji hrvatski tamburaši” i “Gazde” s nestrpljenjem očekuju nastup na velikoj sceni uz poznate klape “Bunari”, “Kumpanji”, “Sinj”, “Cambi-Split”, HRM i “Maslina”.

- Oba glazbena izričaja dio su nacionalne hrvatske glazbe. Rekao bih čak da je i poželjno, a ne samo opravdano, njihovo spajanje na jednom događanju - kazao je Stanko Šarić.

- Klape su - dodao je Šarić - već osvojile Slavoniju. Često vozeći Slavonijom ugledam plakate nekih klapa koje nastupaju na tom području. I mi smo puno svirali u Dalmaciji i uvijek se rado vraćamo. Koncert na Poljudu stoga gledam samo kao prigodu na kojoj ćemo još jednom dobro zabaviti svoju publiku. Na pitanje o proteklih šest klapskih spektakala na Poljudu Šarić je rekao kako je vidio snimke i taj fantastični ugođaj.

- Lijepo je vidjeti kako cijela tribina pjeva s izvođačima. Ovoga puta tamburaši se priključuju prvi put i mislim da ćemo samo nadopuniti ovu kulturološku komponentu koju sa sobom nosi tamburaška glazba. A hoće li tamburaška glazba cijeli koncert učiniti “življim”?

- Ne mislim ja ni da su klape uštogljene. Pogotovo u varijanti kad dodaju instrumente, a ne pjevaju samo a capella. Znam da ima polemika oko toga, no ne vidim ništa loše u tome da se dodaje glazba. I to je neka vrsta glazbenog eksperimentiranja. S druge strane, mi ćemo sa sobom ponijeti zvuk Slavonije za koji znam da ga vole i Dalmatinci. A doći će sigurno i Slavonaca, siguran je Šarić.

sd


Prodajna mjesta

Ulaznice se mogu nabaviti na sljedećim mjestima: SPLIT: PC Joker, CD shop Dancing Bear, robna kuća Robot Split 3; SOLIN: caffe bar Dvije palme; KAŠTELA: caffe bar Tin; TROGIR: turistička agencija Atlas Trogir; OMIŠ: turistička agencija Radmanove mlinice; SINJ: knjižara Axel. Također, prodaja se odvija i preko sustava Eventim.hr .


Naslovnica Showbizz