Mozaik Showbizz

 brojna poznata imena nadmeću se večeras za nagradu ‘galebovo krilo’

VEČERI ŠANSONE POD GALEBOVIM KRILOM I Podgora dobiva svoj festival

 brojna poznata imena nadmeću se večeras za nagradu ‘galebovo krilo’

Artemija Stanić
I Podgora dobiva svoj glazbeni festival! Pred nultim smo izdanjem Večeri šansona, koja će se održati u atriju hotela “Podgorka” večeras, s početkom u 21 sat.

Moris Radonić, Podgoranin koji živi u Zagrebu, i agilni načelnik mjesta Ante Miličić, a potaknuti idejom glumice Kostadinke Velkovske, našli su se s istim željama na delikatnom zadatku koji bi popularnu glazbu u Podgori ubuduće tretirao ponajprije kroz pjesničku riječ, kantautorske nastupe s dobrim interpretatorima...

- Šansonijerske priredbe nisu rijetkost, ali praksa pokazuje da se svega i svašta pod tim nazivom protura. Tako kazuje praksa kojoj svjedočimo, no Podgora se neće prikloniti toj raboti -  kategoričan je Radonić.

Iako je riječ o pilot-večeri koja tek treba testirati priliku i ideju, organizatori misle kako je sasvim izvjesno da će iduća sezona donijeti nove skladbe, s nastojanjima da se udovolji specifičnim traženjima organizatora. Do tada u Turističkoj zajednici Podgore, Općini Podgora i hotelskom poduzeću “Podgora” misle kako su najbolja preporuka kvalitetnom startu iskusni zabavnjaci Meri Cetinić, Đorđi Peruzović, Zorica Kondža, Igor Brešan i Dražen Žanko, pa etnozabavnjak Mirko Švenda Žiga, Mladen Medak Gaga, Toni Janković i Neno Simunić, Kostadinka Velkovska i Olivera Baljak, Artemija Stanić, Zorica Andrijašević i Johnny Gitara, ali i nove zvijezde uglazbljene poezije Edison Čule i Igor Lokas.

Svi će nastupiti uživo, bez pratećih vokala, a nadmetanje će obilježiti borba za šest kipića “Galebovo krilo” kipara Kažimira Hraste.

Ana Dragičević, foto: cropix


Naslovnica Showbizz