Showbiz'Tri,dva,jedan-kuhaj'

Pobjednice Petra i Filipa svoje će umijeće kuhanja predstaviti na tajnoj večeri u jednoj staroj kamenoj kući

Piše Mirela Goreta
27. svibanj 2016. - 12:28
Petra_i_Filipa_pobjednice

Simpatične Slavonke Petra Egić i Filipa Sorko svojim su hrabrim i inovatnim jelima osvojile titulu pobjednica showa "Tri, dva, jedan-kuhaj!" i zaslužile novčanu nagradu od 100.000 kuna.

Trenutno najbolje kuharice amaterke u Hrvatskoj zadivile su članove žirija Željku Klemenčić, Ivana Pažanina i Tomislava Špičeka, a svoje će umijeće za štednjakom po završetku kulinarskog nadmetanja predstaviti već večeras i na tajnoj večeri, koju organiziraju u Crikvenici u jednoj staroj kamenoj kući gdje će u njihovim jelima uživati finalisti RTL-ova showa.

- Tajne večere su nešto čime se planiram baviti i u budućnosti. Petra završava pravo i zasigurno će u odvjetničke vode, a ja ću ostati u kulinarstvu, ali na jedan potpuno drugačiji način – kazala nam je Filipa Sorko dodajući kako će s rođakinjom Petrom jedan dio novčane nagrade ponajprije iskoristiti za polaganje vozačkog ispita, a ostatak će obje uložiti u posao i edukaciju. Još nisu točno odlučile u što, premda Filipa već zna smjer kojim će krenuti...

- Sad smo na prekretnici... Prije sudjelovanja u showu pisala sam recenzije restorana i kafića, a sada ću malo više kuhati, ali na tajnim večerama i eventima po cijeloj Hrvatskoj na kojima želim ispoljiti svoju kreativnost. Takvo što još nije razvijeno kod nas, a podrazumijeva puno više od obične restoranske ponude. Ljudima je potrebno ponuditi jedinstven gastronomski doživljaj, pa tako planiram pripremati nešto ekstravagantnije menije, a jedinstvenom iskustvu pridonosit će i glazba, ambijent... dakako na tajnoj lokaciji, bez ikakvih prethodnih saznanja gostiju o onome što ih očekuje – iznosi Filipa planove nakon pobjede u finalu u kojemu je s rođakinjom nadmašila Doris Vlah i Luku Dančulovića, uvijek nasmiješene konkurente s Kvarnera. Tijekom stresnog i napetog dvoboja oba su para kuhala jelovnike od pet sljedova po vlastitom izboru, a Slavonke su imale za nijansu bolji jelovnik od Doris i Luke čime su zavrijedile pobjedu.

"U finalu je Petrin i Filipin jelovnik bio uistinu za nijansu bolji od Dorisinog i Lukinog. No, ovaj put je o pobjedniku odlučivala i činjenica da su djevojke od samog početka showa upijale što smo Tomek, Željka i ja govorili, svaki savjet koji smo im uputili i time su svaki put 'dizale' svoje znanje za ljestvicu više. Uz to, bile su dovoljno hrabre da nam na tanjurima donesu nešto novo, nešto što dosad u showu nismo imali priliku kušati i svojim su jelima uvijek dale neki završni, prepoznatljivi štih", objasnio je Ivan Pažanin odluku žirija.

"Zahvalile bismo svima koji su vjerovali u nas, čak i kad same u sebe nismo. Poštujemo iskustvo i znanje svih sudionika i bila nam je čast biti dio ovog showa. U ova skoro četiri mjeseca naučile smo mnogo od Željke, Tomislava i Ivana, napredovale smo, no i dalje ćemo se truditi, puno učiti, kuhati s ljubavlju te se pritom dobro zabavljati", sa smiješkom na licu priznale su Filipa i Petra nakon proglašenja.
 

 

#SHOW#KUHANJE#PETRA I FILIPA#POBJEDNICE