ShowbizSplićanka bez dlake na jeziku

Lucija nakon izlaska iz BB kuće prvi put progovorila o svom ocu: Nadam se da me sad još više upoznao i da je ponosan

Piše Sandra Lapenda Lemo

Splićanki Luciji Stojak, koja je proteklih 100 dana provela u Big Brother kući, za dlaku je izmakla pobjeda u najpopularnijem reality showu. Vrckasta Lucija, koja je prije ulaska u BB kuću radila u kantini, nije tugovala zbog toga, dapače, javno je navijala za pobjednika Antonija Orača Orkyja, koji je kući otišao bogatiji za 371 tisuću kuna. Lucija je još u najavnom predstavljanju izjavila da se smatra boljom od drugih, te da u BB kući nikomu neće dopustiti da joj se suprotstavi jer joj je svađa najdraži hobi. Upravo svađe sa sustanarima obilježile su njezinu stodnevnu izolaciju.

Što misliš da je osvojilo gledatelje koji su za tebe glasali?

– Moja iskrenost, moj osmijeh, moja duhovitost i to što se ne ustručavam reći svoje mišljenje bez obzira hoće li ono izazvati pozitivnu ili negativnu reakciju.

Na početku showa naljutila si se kad su te nazvali starletom. Zašto te to toliko uvrijedilo?

– Uvrijedilo me to što Antonija, koja je to rekla, uopće ne zna što znači biti starleta. I način na koji je to rekla, i to već drugi dan u kući, nije bio najljubazniji. Prigovarala je i drugima, ali su ostali uglavnom šutjeli, a ja nisam htjela prešutjeti.

Zašto si ušla u BB kuću? Koji su ti planovi za dalje?

– Big Brother sam godinama pratila i znala sam da ću jednog dana biti stanar te kuće. Primljena sam prvi put kad sam se i prijavila. Prvi razlog zbog kojeg sam ušla bio je novac, što se s vremenom promijenilo i postalo je najmanje važno u toj kući. O planovima ću tek početi razmišljati.

U BB kući najviše si se svađala s Antonijom i Anezi. Kako bi opisala Anezi i misliš li da bi vas dvije nakon showa mogle postati prijateljice? Kakvom je pjevačicom smatraš i misliš li da bi jednog dana mogla imati uspješnu glazbenu karijeru? Bi li u tom slučaju kupila njezin CD?

– U kući sam se zapravo najviše svađala s Antonijem. Anezi mi je "ubijala dosadu", a što se tiče našeg vanjskog odnosa, ništa se neće promijeniti, ne vjerujem da ćemo postati prijateljice. Barem ne u ovom trenutku. O njoj imam pozitivno mišljenje, dosljedna je sebi, pametna je i emotivna. Apsolutno joj želim svu sreću s pjevačkom karijerom i toplo se nadam da ću jednog dana kupiti njezin CD. Ako Bog da.

Žališ li za ičim što si napravila ili rekla u BB-u?

– Ne žalim ni za čim. Najbitnija stvar koju sam naučila u kući jest da budem uvijek svoja i sebi dosljedna pa koliko god se to drugima ne sviđalo.

U BB kuću su ti zadnji tjedan nakratko ušla braća, a često si spominjala i majku? Tko ti je najviše nedostajao iz vanjskog svijeta? Kako na tvoju avanturu u BB-u gleda tvoj otac, kojeg nisi često spominjala?

– Najviše mi je nedostajala majka, nikad nismo bile odvojene u ovolikoj mjeri i to mi je teško palo, ali mi je ona bila i motiv da izdržim do kraja. Otac je pozitivno iznenađen, s obzirom da živimo odvojeno godinama, nadam se da me je sad još više upoznao i da je ponosan.

Od svih stanara, upravo si ti bila najglasnija. Jesu li ti otvorenost i dug jezik više zadavali probleme u životu ili ih rješavali?

– Nikad nisam gledala hoće li mi moj dugi jezik riješiti problem ili ga stvoriti. Uvijek sam od srca govorila ono što mislim. Tko me voli, voli me takvu kakva jesam.

Tvoj i Antonijev odnos uvijek je bio na rubu incidenta. Što mu zamjeraš, a što najviše cijeniš kod njega? Smatraš li da si bila fer prema njemu s obzirom na njegove osjećaje?

– Zamjeram mu to što nikad nije pokušao razumjeti moju prijateljsku naklonost njemu. Ili se barem pravio da ne razumije. Zamjeram mu i to što se povodi previše za drugima. Najviše cijenim njegovu dobrotu, to što nije iskvaren i što pokazuje svoje osjećaje bez obzira koliko ga mogu koštati. I te kako smatram da sam bila fer prema njemu jer sam mu iskreno iznijela svoje osjećaje.

Kakav tip muškarca voliš? Čime te muškarac na prvu može osvojiti?

– Nemam neki tip muškarca.

Je li ti ipak malo žao što ti je pobjeda za dlaku izmakla? Šta bi s osvojenim novcima?

– S obzirom da nisam očekivala da ću uopće dogurati do superfinala, a kamoli biti jedna od dvoje između kojih se bira pobjednik, nisam razočarana. Da sam dobila nagradu, potrošila bih je na neku nekretninu. Pa makar dva sa dva.

Gledatelji te većinom smatraju iskrenom, ali verbalno nasilnom osobom koja vikom i dernjavom postiže moć. Je li to posljedica života s dva brata u kojem si se morala izboriti za sebe, posljedica društva ili...? Što bi poručila hejterima?

– Ako ljudi smatraju da tako postižem moć, neka i dalje vjeruju u to. Bolje je i da na takav način kažem što mislim nego da šutim ili, još gore, lažem. Nije to posljedica ničega osim moga temperamenta. Hejterima bih poručila da me još uvijek stignu zavoljeti. Tek sam se pojavila. Ha-ha.

Kakvi su komentari prijatelja na boravak u BB kući? Je li bilo zamjerki? Bojiš li se reakcija sugrađana, koji vrlo često znaju biti poprilično oštri prema "svojima"?

– Svi komentari prijatelja su pozitivni, žao im je što nisam pobjednica jer smatraju da sam najviše zaslužila. Ne bojim se reakcija Splićana.

Što je prvo što ćeš napraviti kad se vratiš u Split?

– Prvo ću provesti vrijeme sa svojom majkom i ispričati joj sve o svojoj avanturi u BB kući, da barem jednim dijelom shvati kako mi je bilo.

#RTL#SHOW#BIG BROTHER 2018#LUCIJA STOJAK