ShowbizIznenađena podrškom

Bio joj je san stati na pozornicu 'Supertalenta', ali i dalje je prije svega - studentica: glas 20-godišnje Zeničanke oborio je publiku s nogu, ovo je priča o njoj

Piše M.Dr.
eminabajt

Publici se predstavila s Azrinom pjesmom 'Ako znaš bilo što'.  Kaže, san joj je bio stati na pozornicu Supertalenta.

Nedugo nakon emitiranja emisije svojim novostečenim obožavateljima putem društvenih mreža sama se obratila.

Strani mediji raspisali se o skandaloznoj razbijačici iz hrvatskog Supertalenta: The Sun u detalje analizira život i nastup najpoznatije 'lomiteljice sisama'

– Hvala, iznenađena sam tolikom podrškom. Mnogo mi je značilo izvesti Štulićevu pjesmu na ovakav način. Veselim se opet pjevati – poručila je mlada pjevačica.

Kaže kako joj je bila izuzetna čast uopće poslati prijavu na Supertalent.  Natjecatelje je oduvijek promatrala kao hrabre ljude, ma kako god oni prošli na audiciji i idućim krugovima, objasnila je Emina Bajtarević, 20-godišnja djevojka iz Zenice.

 

Svojim nastupom oduševila je žiri i publiku.

'Strah' od žirija

To je i bio povod ovog razgovora, da Eminu malo bolje upoznamo.

Razmišljala sam samo o tome kako ću izaći na scenu pred žiri i predstaviti se, jer me toga bilo puno više strah nego same pjesme, kazala nam je.

- Nisam sramežljiva osoba, ali sam ostala bez riječi kada sam čula divne komentare nakon nastupa. Jedino što mi je onda preostalo jest da zahvalim svima; baš sam poželjela da mogu zagrliti sve ljude u studiju te večeri. 

Njezina izvedba, naime, Janka Popovića Volarića podsjetila je na Adnu Šestić kojoj je upravo on u prošloj sezoni stisnuo 'zlatni gumb'’ pa smo je pitali što kaže na takvu Jankovu reakciju.

- Drago mi je što mu se svidio izbor pjesme, ali što je i potvrdio emocije koje sam htjela pjesmom iskazati - toplinu, iskrenost, melankoliju.

 

Glazbi prepuštam da kroz pjesme osobno prenesem tu ranjivost koju inače ne dopuštam u drugim segmentima.

Adnin audicijski nastup je učinio ono što se nadam da može i moj nastup – da nas dvije unesemo naše potpuno vjerovanje u ono što pjevamo i pošaljemo to onima koji nas slušaju i gledaju.

Velika je stvar, veli, kad te se uspoređuje sa prošlogodišnjim ‘zlatnim gumbom’, posebice što sada i ona studira u Zenici odakle Adna dolazi, i nekako je sama sebi postavila zadatak da opravda to.

Najbolja na godini

- Bilo bi mi jako drago i zapjevati s njom u skorijoj budućnosti, to bi sigurno bila bomba emocija! – dodala je.

Emina je, za one koji ne znaju, studentica Filozofskog fakulteta u Zenici, Odsjeka za kulturalni studij.

- Najbolja sam studentica generacije. Osim toga, nastupam na brojnim manifestacijama, a do kraja godine ću biti Jasmine u premijeri Aladdina, u Kaknju (u BiH). Trudim se baviti i ostalim stvarima koje volim - koje nisu ‘posao’, a to su crtanje i pisanje. Ali, kao i svaka druga mlada osoba, uživam u filmovima, knjigama i video igrama – objašnjava.

Malo smo se dohvatili i budućih planova, pa Emina kaže kako je u tijeku  i studijski rad na vlastitoj autorskoj pjesmi, i to će biti prvi put da izlazi, kako objašnjava, iz ‘comfort zone’ svoje sobe iz koje je redovito postavljala demo snimke svojih pjesama na YouTube-u.

Što se budućnosti tiče kaže sljedeće:

- Prije svega, planiram ostati dobar student, i pokupiti koliko god znanja mogu u narednim godinama studija.  Uz sve to, glazbu ne ostavljam po strani – dodala je.

Za njen nastup svi imaju samo riječi hvale - bio je lijep, skladan i odmjeren a višak  pozitivne energije i 'vjetar u leđa' ni njoj nije ‘naškodio’.

- Vrtim sebi film nastupa, i opet je, kada se sve ‘slegne’, osjećaj isti – sretna i samo sretna. Pa opet, polufinalni nastup ipak je nešto drugo - a to je ostaviti isti, ako ne i bolji dojam na gledatelje i žiri.

Jedan je poseban...

- S obzirom da se bavim glazbom ne bih mogla izdvojiti niti jednog pjevača jer je svatko toliko poseban i unosi svoje ‘ja’ u izvedbe, a to mi je jako poznat manir, te ga zbog toga ne mogu izdvajati. No, što se ostalih nastupa tiče, uvijek me iznenade akrobacije (jer ih sama nisam u stanju izvesti, ne znam ni da li bih mogla napraviti zvijezdu). Ove godine mi je najneobičniji Aleksandr Batuev, od kojeg bih rado posudila gipkost kada mi nešto ispadne dok radim zadaću ili kad radim na glazbi – kazala je Emina.

Gitara je kriva za sve

Glazba je postupno kod Emine zauzela prvo mjesto. Udio u tome imalo je i liječenje teškog oblika dvostruke skolioze, zbog čega je od jedanaeste do šesnaeste godine morala nositi plastični korzet gotovo cijeli dan. Tako se nije mogla baviti crtanjem i pisanjem ili bilo čime što je iziskivalo fizički trud.  Negdje u to vrijeme počela je svirati gitaru.

 

 

 

#SUPERTALENT#EMINA BAJTAREVIć