ShowbizNAJVEĆE SVJETSKE FEŠTE

'Kod nas na fešti Svetog Ante do podne nestane konca u Domu zdravlja!': imotski reper s Knjazom snimao novi urnebesni serijal, voditelj otkriva brojne pikanterije, bit će stvarno ludo

Piše JL
Robert Knjaz (2)

Ako itko u Hrvatskoj može gledatelje nasmijati do suza, ostaviti ih u potpunom šoku i istovremeno slavne ličnosti nagovoriti na nezamislive pothvate, onda je to bez sumnje Robert Knjaz, najveći kreativac kad su autorski televizijski projekti u pitanju, piše Jutarnji.

Bez obzira na format, bilo dokumentarni, putopisni istraživački počevši od “Svlačionice”, “Mjenjačnice”, “Koledžicom po svijetu” ili “Hrvatskih velikana”, kad pomislite da bolje ne može, evo Knjaza iznova.

Tako se ništa manje zabave nije očekivalo ni od serijala “Najveće svjetske fešte” koji iduće nedjelje, 13. listopada, u svojoj drugoj sezoni kreće s emitiranjem na HRT-u.

I dok smo lani širom svijeta, u Knjazovoj režiji, ostali zapanjeni fantastičnim načinima kako ljudi slave i održavaju fešte od pamtivijeka, na najdomišljatije načine, poput festivala blizanaca u SAD-u, festivala plemena u Papui Novoj Gvineji, pa do trčanja za kolutom sira u Engleskoj, u novoj će nas sezoni, najavljuje Knjaz, još i više zateći svojom originalnošću.

Tako će kroz osam epizoda iskusni Robert gledateljima HTV-a predstaviti najbolje fudbalerke Australije, nevjerojatne kreacije brada i brkova u Antwerpenu, provesti ih kroz festival nošenja žena na kojemu su sudjelovali i naši poznati predstavnici, ili pak najemotivniju utrku konja u Italiji...

- Snimali smo cijelo proljeće i ljeto, i to u Australiji, Americi, Španjolskoj, Irskoj, Engleskoj, Italiji, Finskoj i Hrvatskoj. Sve te lude, bizarne i emotivne svjetske fešte, a ima ih ukupno devet, gledat ćete u osam epizoda koje s emitiranjem počinju od nedjelje - ispričao je Knjaz.

Zato kaže, teško mu je sad izdvojiti ono najbolje.

- Prvo počinjemo s festivalom ‘fudbalerki’, opakih frizura koje su 80-ih nosili vaš tata, buraz, susjed, ali i Brad Pitt, Clooney, Mel Gibson, Agassi, kao i svi nogometaši. Festival se održava u Australiji i sudjeluje oko 180 klinaca, žena i muškarčina s najluđim fudbalerkama koje možete zamisliti.

I pri tome su jako ponosni i sretni, jer da bi 2019. nosio 'fudbu' moraš biti poseban frajer ili žena s puno samopouzdanja.

U istoj epizodi imamo i svjetsko prvenstvo u bradama i brkovima gdje možete vidjeti ljude s bradom do gležnja te bradama i brkovima oblikovanima u prave umjetničke skulpture - priča kreativni autor.

Lani je Knjaz sa svojim uigranim timom slikovito dočarao publici utrku bikova u Pamploni, Oktoberfest ili kotrljanje sa sirom, pa su ove godine pokrili i neke manje bizarne festivale.

- Moći ćete vidjeti festival preskakanja beba, ljudske tornjeve, jedenje sirovih kopriva, američko natjecanje u brzom jedenju gdje gospođa Sonya u 10 minuta pojede 7,2 kile sladoleda.

Tu su još i St. Patrick day, fešta koja se slavi i u Hrvatskoj, pa eto prilike da saznate kako to zapravo izgleda, pa zabavna utrka magaraca u Tribunju, bizarno svjetsko prvenstvo u nošenju žena u Finskoj te najemotivniji festival ikad - Palio di Siena u Italiji.

- Na St. Patrick’s day smo vodili Antu Casha, da nam iz svog kuta prenese dojmove i usporedbu s našim feštama gdje se slave sveci, poput svetkovine sv. Ante gdje, kaže Cash, do podneva nestane konca u Domu zdravlja - otkriva tek neke od brojnih aduta.

A na svjetsko prvenstvo u nošenju žena u Finskoj, vodili smo i prvi natjecateljski par iz Hrvatske - Davida Skoku, koji je utrku s preprekama i ledenim bazenom trčao s Ivankom Mazurkijević oko vrata. Bilo je napeto, dirljivo te s puno suza i smijeha. Bogu hvala, preživjeli su! - smije se Knjaz i zaključuje:

- U Hrvatskoj ima puno zabavnih festivala, nekima fali masovnost, a svima fali svjetska promocija!

#ROBERT KNJAZ#NAJVEćE SVJETSKE FEšTE