StoryEditorOCM
Promo arhiv14. KOLOVOZA

RUŽIČASTI FRAK ZA TVRĐAVU SV. MIHOVILA

Piše PROMO
10. kolovoza 2019. - 14:06

Osebujni Matej Meštrović na pozornici šibenske tvrđave predstavlja program intrigantnog naziva Klasika za nove generacije

Prvi hrvatski kompozitor koji je praizveo vlastito djelo u glavnoj dvorani prestižnog Carnegie Halla, Matej Meštović 14. kolovoza stiže na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila. Uz pratnju  orkestra Južnočeške filharmonije pod vodstvom dirigenta Mirana Vupotića izvest će program Klasika za nove generacije za koji je napisao preko 900 stranica nota i sašio ružičasti frak!

Autorski aranžmani klasičnih tema

Na repertoaru koji očekuje šibensku publiku naći će se neke od najpoznatijih klasičnih tema u Meštrovićevim autorskim aranžmanima za klavir i orkestar. Među njima se nalazi i trostavačna New England Rhapsody, čije je dijelove Meštrović skladao prije 30 godina, a tek su nedavno zaživjeli kao snimljeno djelo, te Dunavsku rapsodiju kojom je nastojao spojiti glazbene tradicije brojnih zemalja koje svojim tokom spaja ova velika rijeka.

Rapsodije su objavljene na aktualnom Meštrovićevo albumu 3  Rapsodije  za  klavir  i  orkestar izdanom od strane eminentne američke diskografske kuće PARMA Recordings čiji je Meštrović ekskluzivni autor. Upravo je potpisivanjem ugovora započela bliska suradnja s projektnim direktorom izdavačke kuće i dirigentom Miranom Vaupotićem koji će u Šibeniku ravnati orkestrom Južnočeške filharmonije. 

Uspješna suradnja

Iza Meštrovića i Vaupotića stoje zajednički nastupi na svjetskim pozornicama, a po prvi puta im se pridružuje 39 svirača okupljenih u jedini profesionalni filharmonijski orkestar u Južnoj Češkoj. Orkestar sve veću pozornost posvećuje otkrivanju novih perspektiva interpretacije i prezentacije klasične glazbe, što se naslanja na umjetnički smjer originalnog i osebujnog pijanista.

Ulaznice su dostupne u sustavima Eventim i Croatia Tickets te na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:25