StoryEditorOCM
Promo arhiv20. i 21. srpnja u Kaštel Kambelovcu

Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima

Piše PROMO
17. srpnja 2019. - 11:43

Kaštelanski festival i ove godine nudi dvije zanimljive glazbene večeri. Dosadašnjih godina su se u okviru prve večeri održavali koncerti izvođača čija je glazba obilježena Dalmacijom i Mediteranom. Tako je nakon niza sjajnih koncerata (klapa Sveti Juraj i Tamburaški orkestar HRT, Četiri tenora, Tomislav Bralić i klapa Intrade) došao na red jedan od naših značajnijih suvremenih kantautora – Hari Rončević. On ovu godinu slavi 25 godina glazbene karijere koju je odlučio obilježiti s dva velika koncerta. Jedan je već održan u zagrebačkom Domu sportova, dok će se drugi održati na pozornici kaštelanskog festivala u 20. srpnja. Publika će tako imati prilike uživati u hitovima koje je pisao za sebe ali i za druge eminentne izvođače na hrvatskoj estradnoj sceni. „Moj lipi anđele“, „Ako voliš me“, „Aj ća volin te“, „Nisam više tvoj“ i mnoge druge.

Na istoj pozornici sutradan će se održati Kaštelanski đir. Okupiti će se 19 klapa koje će uz orkestar izvesti nove autorske skladbe. Spajanjem tradicijske i popularne kulture ovaj festival je dobio posebno mjesto na kulturnoj sceni što najbolje potvrđuje interes publike i samih izvođača. Nastupiti će klape: Cambi, Branimir Bubica i Sebenico, More, Kaše, Subrenum, Neverin, Trogirski kanti, Kampaneli Donja Kaštela, Štorija, Biograd i TS Hrvatski sokoli, Fjoret, Zvizdan, Sveti Jeronim, Kolapjani, Koprivnica, Mindula, Munita, Spalatos i Žirje. Festival će se održati na poljani pokraj crkve Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu, a program će voditi Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić.

Karte se mogu kupiti putem Croatia Ticketsa sustava (online), na recepciji hotela Baletna Škola (Kaštel Kambelovac), u caffe baru Gajo (Kaštel Stari) i na ulazu sat vremena prije početka koncerta.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:26