StoryEditorOCM
Promo arhivULAZNICE RAZGRABLJENE!

Šampioni humora napunili dvorane i nasmijali Dalmaciju do suza

Piše PROMO
29. studenog 2017. - 11:20

Predstava “Kod Tita u raju”, najveća kazališna senzacija na ovom području, koja puni dvorane širom regije, ovog vikenda isto je napravila i u Dalmaciji. Publika je u Trogiru, Splitu i Zadru napunila dvorane i ostala sa osmjehom na licu od prve sekunde do dugo nakon predstave. A kako i ne bi, kad su glavni likovi Tito, Franjo Tuđman i Slobodan Milošević te Alija Izetbegović kao Paja. Predstava, kako sami autori kažu, mnogo govori o današnjoj političkoj i društvenoj situaciji na prostorima nekadašnje Jugoslavije te povijesnim greškama koje su dovele do raspada bivše države. Sve to, kroz političku satiru i izvrsne imitacije poznatih političkih likova, koji su publiku nasmijali do suza gdje god su se pojavili.
 

 


U predstavi se prikazuje situacija u kojoj Josip Broz Tito, uređujući raj za svoju Jovanku, traži ličioce. Na ovaj oglas javljaju se Franjo Tuđman i  Slobodan Milošević , a onda nastaje dijaloška komedija koja publiku dovodi do suza. Nakon Hrvatske i Bosne, Tito, Franjo i Slobodan spremaju se na put u Švedsku i Norvešku na petnaestodnevnu turneju. Potom na red dolazi i Švicarska gdje će naša dijaspora imati priliku pogledati ovu komediju.

U predstavi igraju Andrija Kovač u izvanrednoj imitaciji Josipa Broza Tita, kao i Ranko Goranović, koji je koautor predstave i postavljač scene zajedno sa izvršnim producentom Fikretom Mehmedalićem, a u predstavi tumači lik Tuđmana i Paje (glas naroda). Tu je i miljenik ženske publike, poznati lik iz filmskih sapunica, Marko Vučković, koji se nevjerojatnom glumačkom performansom približio liku igrajući originalan glas i imitaciju Slobodana Miloševića.

Za kraj donosimo i osvrt jedne gledateljice koja je sa osmjehom na licu napustila dvoranu Lore: „Predstava je bila odlična, uz izvrsnu interpretaciju koju je zaokružio Pajo svojim nastupom. Iako su likovi iz 80-ih i 90-ih, glumci su uspjeli izvrsno prenijeti trenutno stanje u zemlji, uključujući moderne pojmove poput silikona, društvenih mreža, a i sam Tito je rekao da se ne bi vratio u svoje vrijeme.„

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:18